Üdvözöljük óvodánk weboldalán!

Őszi színes programok a Mocorgó óvodában

Az október, programokban gazdag hónap volt, amelyeknek szerencsénkre az időjárás is kedvezett. A hónap elején az Állatok világnapja alkalmából bábelőadás volt óvodánkban, aminek nagyon örültek a gyermekek. Boldogan élték bele magukat a mese történéseibe és segítették a számukra oly kedves szereplőket, hogy elérjék céljukat.

A kedd a piaclátogatás napja, így elsétáltunk és vásároltunk mindenféle ízletes őszi gyümölcsöt, zöldséget. A zöldségekből savanyúság készült télire, a gyümölcsöket pedig megkóstolták a gyermekek.

Izgatott és örömteli várakozás előzte meg a Kenderesre történő kirándulásunkat. Megcsodálhattuk a Horthy-kastélyt kívülről-belülről, a farmon az állatokat nézegettük meg, a bátrabbak lovagolhattak és végül, ellátogattunk a jól felszerelt játszótérre is. A gyermekek láthatóan jól érezték magukat, kellemesen elfáradtak a sokféle programtól. Ezek az élmények is segítették a társas kapcsolatok alakulását.

Az óvoda udvarán található fákról lehullott őszi falevelek szinte mindennapos elfoglaltságot jelentettek a gereblyézésre, diószedésre, amit ügyesen végeztek a gyermekek a felnőttek segítségével. Sétáink alkalmával is sort kerítettünk az őszi termések - színes falevelek, gesztenyék- összegyűjtésére, és azokat továbbgondolva készítettünk belőlük pl. termésbábokat. Tevékenységeink alkalmával kihasználtuk az ősz adta lehetőségeket, és rajzoltunk, satíroztunk, ragasztottunk, gyurmáztunk, festettünk mindent, ami őszi.

A Vadászházba történő látogatás már visszatérő program a Mocorgó óvodában. Egy rövid séta után már rá is csodálkozhattunk a trófeákra, láthattunk fegyvereket a vitrin mögött, különböző agancsokat, és az udvaron szaladgálhattak jó nagyot a gyermekek, miközben szedtek diót is.

Nem hagyhattuk ki a Süsü játszóteret sem a gyermekek nagy örömére. Előtte megnéztük a Bárány kutat, amelynek termálvizét meg is kóstolhatták a szomjasabbak. Hazafelé, már a helyi járatos busz állt rendelkezésünkre ezzel is könnyítve a fáradtabb lábacskákon. Bár érdekes módon még tudtak szaladgálni ebéd előtt egy jó nagyot, amikor visszaérkeztünk az óvodába.

Az őszi szünet előtti utolsó délelőttön tartottuk a Hálaadás napi programunkat. Előtte többször beszélgettünk annak jelentéséről. Aznap a dadus nénik biztonságos tűzrakó helyet készítettek az udvaron, így volt szalonna és virsli nyársalás, birsalmát grilleztünk, szalonnazsíros kenyeret ehettek a gyermekek, sok-sok zöldséggel. 

Nagy hangsúlyt fektettünk arra, hogy a lehető legtöbb időt töltsük a langyos, többször meleg őszi szabad levegőn. Igyekeztünk magunkba szívni az őszt, és amit nyújt nekünk a maga szépségével, lehetőségeivel, melegségével, hogy aztán amikor már elmúlik, akkor is jóérzéssel idézzük fel, milyen is volt.

GALÉRIA