Üdvözöljük óvodánk weboldalán!

Április a Mocorgó Óvodában

A tavasz a kedvenc évszakom (...). Már a neve is szép;
ha valaki csak kimondja, hogy "tavasz", már látja
a virágokat, a szálló pillangókat, a húsvéthétfőt,
de ha valaki azt mondja, "ősz" vagy "tél", az mit lát?

Marcello D'Orta

 

Április elején készültünk a Húsvétra: ragasztottunk, festettünk. A lányok nagy örömmel várták a fiúkat: süteménnyel, tojással vendégelték meg a locsolkodókat. Nyílt nap keretén belül, vendégül láttuk a kedves szülőket egy húsvéti barkácsolós délelőttre. Vidám, hangulatos délelőtt várt ránk, mert a szülők is aktívan részt vettek a tevékenységekbe.

A Föld napja alkalmából - a szülők segítségével- még zöldebbé, virágosabbá varázsoltuk az udvarunkat „Egy család- egy virág” megmozdulás alkalmával.

Az Arany János Városi Könyvtár megrendezésében versmondó óvodások töltötték meg a városháza házasságkötő termét április -20.án délelőtt. A gyerekek nagyon ügyesen helyt álltak, igazán büszkék vagyunk rájuk. A szülők segítségét a felkészülésben ezúton is köszönjük!

A hónap közepén nagyszabású hulladékgyűjtést szerveztünk, melynek bevételét az óvodánkba járó gyermekekre fordítjuk. Ezúton is köszönjük a szülők, boltok felajánlását, közreműködését, valamint a nagy csoportos gyermekek lelkes segítségnyújtását a pakolásban. 

Nagyon sok időt töltöttünk a szabad levegőn, amit a gyerekek nagy örömmel fogadtak, más volt már a szép zöld füvön szaladgálni, a nap jólesően melengetett bennünket. Sor kerülhetett az élményszerző sétákra, amikor nyugodtan megfigyelhettük a szépen zöldellő fákat, tavaszi virágokat és az előbújt veteményeket a kiskertekben. Megfigyeltük, beazonosítottuk a virágokat, fákat, bokrokat. Figyeltük a gólyák, fecskék érkezését, a különböző madarak életét, viselkedését.

 

a Mocorgó Óvoda közössége

GALÉRIA