Üdvözöljük óvodánk weboldalán!

Március a Mocorgóban

„Víz! Se ízed nincs, se színed, se zamatod,
nem lehet meghatározni téged, megízlelnek,
anélkül, hogy megismernének.
Nem szükséges vagy az életben: maga az élet vagy” 
/Antoine de Saint-Exupéry/

Március, az első tavaszi hónap, amit nagyon vártunk már a gyerekekkel, hogy egyre több időt kint tudjunk tölteni a szabadban.

Ebben a hónapban a Víz világnapja kapcsán három hetes projektünket, a „Víz nélkül nincs élet ” című projektet valósítottuk meg. Élményszerző séta alkalmával ellátogattunk a Kumánia gyógy- és strandfürdőbe, megnéztük a Bárány-kutat, körbejártuk a Csónakázó tavat, ahol etettük a halakat, hallgattuk a békákat. A három hetes projekt nagyon sok lehetőséget rejtett magában, a gyerekek horgásztak a vízasztalban, a barkácsolások alkalmával készítettek tavat, halakat, békákat, gólyát. Megkóstoltak különböző fajtájú vizet, megismerték a víz tulajdonságait, hasznát, fontosságát és sok kísérletet is végeztek vele.

Nőnap alkalmával a kisfiúk ajándékkal kedveskedtek anyukájuknak és a csoportba járó kislányoknak.

Március 13-án elsétáltunk az 1848-49-es Szabadságharc és forradalom emlékművéhez, ahol elhelyeztük a megemlékezés virágait, verset mondtunk és énekeltünk.

Március 28-29.én a leendő óvodásoknak és szüleiknek nyílt délutánt szerveztünk, hogy megnézhessék az óvodát, ismerkedhessenek az ott dolgozókkal. A gyermekek rendkívül jól érezték magukat, és a látogatásuk végén egy kis meglepetéssel kedveskedtünk nekik.

Március 30-én Gergely-járás alkalmával meglátogatták óvodánkat a Kossuth Iskola tanulói, és egy kedves műsorral iskolába hívogatták a nagycsoportos gyerekeket.

A március hónap is nagyon tartalmas volt, a gyerekek nagyon sok ismerettel gazdagodtak.

 

GALÉRIA