Üdvözöljük óvodánk weboldalán!

Mocorgó Óvodában 2018 szeptemberétől januárig

Ebben a tanévben is nagy várakozással készültünk a szeptemberi kezdésre, a gyermekek megérkezésére. Figyelmes, érdeklődő, „eleven szemű” kicsik, rövid sírós időszak után követve a „régi” gyerekeket fedezték fel a csoportszobát, udvart, tornaszobát. Mostanra elmondhatjuk, hogy jól érzik magukat, sikeresen beilleszkedtek közösségünkbe.

Folyamatosan kihasználjuk az őszi évszak nyújtotta lehetőségeket mindennapjainkban. Sokat tartózkodunk a természetben, terméseket gyűjtögetünk, felfedező sétákat teszünk környezetünkben.

Kenderesre kirándultunk autóbusszal a Szakiskolába, megnéztük a Horthy Hajós Múzeumot, megmozgatták magukat az újonnan kialakított mozgásos eszközöket felvonultató játszótéren.

Sok-sok élménnyel gazdagodva, alaposan elfáradva ültünk buszra és érkeztünk haza.

Szülői támogatással rendeztük a „Szüreti kavalkád” eseményeit, amelyen őszi énekekkel, versekkel, versenyjátékokkal,/ az együtt gyűjtött gesztenyét, makkot, diót, tököt használtuk/, tánccal, vidám, hangulatos délelőttöt töltöttünk el.

Ellátogattunk az állatok világnapjához kapcsolódva a Petőfi Vadásztársasághoz ahol sok érdekes történetet hallottak a gyerekek az erdő életéről és az erdei állatokról.

Márton napjához kapcsolódva a faluban liba és baromfiudvar nézőben jártunk.

A csodálatos késő őszi időben elsétáltunk a Süsü játszótérre, mivel sok gyermekünk még nem nézte meg, és nem próbálta ki.

Az elkövetkező időszakban szerveztük meg a Baptista ünnepkörhöz tartozó hálaadási megemlékezésünket, kötetlen beszélgetéssel háláról, hálaadásról.

Reformáció ünnepéhez kapcsolódva ellátogattunk a református templomba, hallgattunk orgonán megszólaló dallamokat.

Mint minden évben most is nagyon várták a gyerekek a Mikulást, hogy megsimogathassák fehér szakállát és átvehessék a piros csomagokat.

A karácsonyváró délutánon sok szülő eljött, hogy együtt barkácsoljon gyermekével díszeket, és meghallgassa a verseket, dalokat, így is hangolódva érzelmileg az ünnepre. Nagy meglepetést okozott az ajándékokat rejtő „cipős doboz”, melyet örömmel vettek át a gyerekek.

GALÉRIA