Üdvözöljük óvodánk weboldalán!

Mocorgó Óvoda ősz – november

”Lábujjhegyen lépked a hűvös november,
tele van az erdő sárga levelekkel.
Mókus készít párnát, ásít a kis róka,
Sünike is alszik, nincs már játék, móka.”

                                     /Hétvári A./

Folyamatosan kihasználtuk az őszi évszak nyújtotta lehetőségeket mindennapjainkban. Sokat tartózkodtunk a természetben, terméseket gyűjtögettünk, piacon vásároltunk, felfedező sétákat tettünk környezetünkben. Sok munkát adott óvodánk fás udvara, a hulló faleveleket közösen gyűjtögettük. Márton naphoz kapcsolódva libás játékokat játszottunk és ellátogattunk a baromfiudvarba, libákat és más lábasjószágokkal ismerkedtünk.

November 19 én tartottuk a Baptista ünnepkörhöz tartozó hálaadási programunkat. Ellátogattunk a Baptista Imaházba, ahol érdekes újszerű gyermekekhez szóló ismereteket kaptunk a háláról, hálaadásról, köszönet érte Bögös Jenőnek. Az óvodába visszatérve körbeszélgetésen kötetlen beszélgetés keretében fogalmaztuk meg azokat a gondolatokat, melyek érzékennyé teszik gyermekeinket a köszönet, a hála kifejezésére. Az ősz kincseiből (gyümölcsök, zöldségfélék, termések ) ünnepi dekorációt készítettünk, melyen meggyújtottuk a hálagyertyánkat. Beszélgetésünket közös énekléssel, mondókák, versek ismétlésével tettük hangulatosabbá. Ezt követően elfogyasztottuk a szülők által felajánlott finomságokat, melyet ez úton köszönjük a gyerekek nevében.

Egészséges hetünkön kiemeltük az egészség megőrzését, a tisztálkodás fontosságát, az egészséges táplálkozást. Az elkövetkező időszakban várjuk a Mikulást, és érzelmileg hangolódunk a közelgő Karácsonyi ünnepre.

 

„Mosolyog a szőlő, hullik piros alma,
széltündér kezd bele egy csöndes kis dalba.
Üres már az erdő, és a fecskefészek,
megpihenni készül az álmos természet.”

                                     /Hétvári A./

GALÉRIA