Üdvözöljük óvodánk weboldalán!

Mocorgó Óvoda - december

"December döcögve sántít rögről rögre,

megvénült, elfáradt, mint a repedt bögre.

Tarisznyája mélyén vakáció, ünnep,

sok-sok szép ajándék - jut mindegyikünknek."

(Simon Emil: Hónapok)

Advent idejében egyre inkább közelítünk az ünnepek felé, amely a gyermekek számára is izgalmakkal és várakozással teli volt. Először a Mikulás jött hozzánk, a gyermekek izgatottan, mosolygósan várták, hogy énekelhessenek, verselhessenek neki. Jutalmukat, mert jók voltak, megkapták és nagyon örültek a kis csomagoknak. A virgács elkerülte a Mikulás puttonyát, nem kapott senki. Lovas fogat jött az óvodába minden gyermek felült, boldogan kipróbálta.

Örültünk a Mikulásnak, de hamarosan készültünk a karácsonyváró délelőttünkre, amelyen a szülőkkel, együtt kézműveskedhettek, alkothattak karácsonyi hangulatban, karácsonyi díszeket. Előtte folyamatosan, ünnepnek megfelelően díszbe öltöztettük az óvodát, s hogy ünnepi hangulat is legyen mindig szólt valami kedves karácsonyi dallam. A csoportunk eljátszotta a karácsonyi műsorát, ami jól sikerült. Szülők és gyermekek boldog mosolya, tapsa kísérte. A műsort követően finom süteményeket és teát fogyaszthattak a gyermekek és a szülők.

Idén is kaptak a gyermekek egy cipősdoboznyi ajándékot a Baptista Szeretetszolgálattól, az óvoda fenntartójától, amelynek nagyon örültek. A nagyok a közös adventi ünnepélyen a kisebbek az óvodában kapták meg. Boldogan mesélték, mutatták egymásnak az ajándékokat és a szülők is hálásak voltak érte. Ezúton is köszönjük fenntartónknak a figyelmességet.

a Mocorgó Óvoda közössége

GALÉRIA