Üdvözöljük óvodánk weboldalán!

Mocorgó Óvoda 2022. januári események

„Köszöntelek, új év
új világa!
Hozz békességet
a világra!

Terülj, terülj ki,
tarka kendő!
Add elő kincsed,
új esztendő!”
/G.E./

 

Januárban a „hosszú” szünet után örömmel üdvözölték egymást a gyerekek, különösen a barátok. –„Hiányoztunk egymásnak, ugye?” – monda az egyik kisfiú a barátjának, miközben autóztak a szőnyegen.

Az év első heteiben az évszakok, hónapok, az idő körforgásáról, napokról, napszakokról telelő madarakról, védelmükről szereztek ismereteket. Beszélgettünk az óvodai és az otthoni napirendről. a napszakóra használatával gyakoroltuk a napi tevékenységek sorát. A mondókák versek mondogatásával tanultuk a hónapok, napok neveit. Készítettek madár eleséget, ezt madáretetőbe kihelyeztük. Közben megérkezett a várva várt hóesés.

Kihasználtuk ezt a rövid ideig tartó lehetőséget, gyermekeink nagy örömmel „havaztak” bár csak havacskának nevezhetjük a mennyiséget. Gyúrták, gyűrték a havat, kint és bent. Megfigyeltük, megbeszéltük, tapasztalatokat gyűjtöttünk a hóról, jégről, mint anyagról, természeti képződményről, a téli időjárásról, téli öltözködésről, egészségünk védelméről. A nagyobbak sok ismeretet megosztottak a kicsikkel. Sokat tartózkodtunk a levegőn, mozogtunk, ebéd után nagyot aludtak mégis sok gyermek lett beteg és hiányzott az óvodából. Vizuális tevékenységekben is kedvük és képességeik szerint jelenítették meg a témákat, nagy kedvvel munkálkodtak.

 Gyorsan peregtek a napok, és már az elkövetkező hónap eseményére, a gyermekeket lázba hozó farsangra kezdünk hangolódni.

 

„Január
Csupa dér, fagy az ér.
Csupasz ág feketéll,
pihenő cinegék szeme még feketébb.
s a nyitott kapunál
dideregve búcsúzik január!”

/K.S/

GALÉRIA