Üdvözöljük óvodánk weboldalán!

Mocorgó Óvoda - December

”Billeg-ballag December sóhajtva meg-megáll,
Köszönti egy hóember, vidáman szalutál.
Rámosolyog December, s megy tovább sietve,
Várja őt a sok ember, készülnek az ünnepre.”  /Cinca K./


Már advent első napjaiban megkezdtük a gyerekekkel az óvoda dekorálását, díszítését. Minden nap szólt az ünnephez kapcsolódó zene, és mese, ezzel is az ünnepi hangulatot erősítettük.

Egy nap esett a hó, amit élvezettel gyúrtak, próbálgattak megformálni. Gyermekeink most is, mint minden évben nagyon várták a Mikulást, hogy megsimogathassák fehér szakállát, meghallgassák dicsérő szavait, átvehessék az ajándékát. Nagy izgalommal készítettek rajzokat, színezéseket a Mikulásnak. Amikor aztán, délelőtt megérkezett hozzánk boldogan fogadták a gyermekek, versekkel, dalokkal köszöntötték. Búcsúzóul megsimogathatták a bátrabbak a Mikulás szakállát.

Részt vettünk a NABOK Kossuth Lajos Általános Iskola által szervezett Mikulás kupán, ahol a gyermekeink nagy izgalommal, ügyesen versenyeztek.

Beszélgettünk a családról, a családtagok egymáshoz szorosan kötődő szeretetéről, egymás segítéséről, tiszteletéről, összetartozásukról. Erről is szóltak mesék, versek, bibliai történetek, és az ünnephez kötődő zenék.

A napok folyamán készültek ajándékok, díszek otthonra. A nagycsoportosokat meglátogatta a tanító néni és mesével, barkácsolással színesítette a délelőttöt. A feldíszített csoportszobában, az ünnephez díszített asztalok mellett, gyertyát gyújtva verseltünk énekeltünk közösen köszöntve a karácsonyt. A napvégén hazamenetelkor a gyerekek boldogan vitték az elkészített ajándékokat, díszeket az otthoni karácsonyfa alá.

Minden gyermeknek, szülőnek, családtagnak, kollégának jó egészséget, boldog újesztendőt kívánunk: az Óvoda dolgozói

 

 

„Béke ül a havas tájon,

 s lámpák égnek minden házon.

A tél legszebb ajándéka,

Szent Karácsony Ünnepnapja.”

                                     /Tali G../

GALÉRIA