Üdvözöljük óvodánk weboldalán!

Februári események a Mocorgó Óvodában

Az év legrövidebb hónapját sok élmény gazdagította az óvodánkban. Már az első napon izgalommal vártuk, hogy a medve meglátja-e az árnyékát, meddig tart a tél, jön-e már a tavasz. A hetet medvékkel kapcsolatos játékokkal töltöttük, a gyermekek nagy örömére.

Ezzel egy időben persze szorgalmasan készültünk a farsangi ünnepségünkre, amely a hónap legfontosabb eseménye számunkra. Készültek a dekorációk, vicces és vidám álarcok. Mire elérkezett a nagy nap, már díszbe öltözött az óvoda.  Farsang napja vidám hangulatban telt, a gyermekek pedig szebbnél szebb jelmezekbe bújhattak. A kedves szülőket, hozzánk ellátogatókat is örömmel vendégül láttuk, hogy velünk együtt űzzék el a telet. Ezúton is köszönünk mindennemű segítséget, felajánlást amit kapott az óvoda. A farsangi bevételt a gyermekek javára fordítjuk. Hogy biztosan elűzzük a telet, még a következő héten is farsangoltunk egy kicsit. Voltak seprűs tánc, lufis tánc, sokféle játék, meg zenebona és újból beöltözhetett minden gyermek a jelmezébe.

Sokat kísérleteztünk a vízzel. Méricskéltünk, kézműveskedtünk. Ügyesedtek és okosodtak a gyermekek játékos formában, jó hangulatban. Megtudták, hogy néhány pohár víz és egy kanál segítségével gyönyörű hangokat lehet előcsalogatni a poharakból, hogy van ami nehéz, ezért lesüllyed a vízben, és van ami könnyű ezért lebeg a víz tetején. Hogyan lehet lufit fújni, egy vizes palack segítségével… és még hasonló érdekes dolgokat figyelhettek meg, próbálhattak ki.

GALÉRIA