Üdvözöljük óvodánk weboldalán!

Bocskai Úti Óvoda Őszi programjai

Bocskai Úti Óvoda

Szeptember hónapban 16 kisgyermek kezdte meg az óvodai életet óvodánkban. Családias, szeretetteljes, érzelmi biztonságot nyújtó légkörben fogadtuk a kis apróságukat. Régi óvodásaink is érdeklődéssel, szeretettel fogadták a kicsiket,   odafordulásuk, segítőkészségük könnyítette az anyukáktól való elválást mivel közös tevékenységekbe, játékba hívták  őket. A szülők nagy többsége élt az anyás beszokatás lehetőségével. Ebben az  időszakban odafigyeltünk a fokozatosságra a gyermekek egyéni igényének, személyiségének figyelembevételére. Így az anyukák közül ki rövidebb, ki hosszabb, időt töltött gyermekével közösségünkben. Néhány nap elteltével a legtöbb gyermek örömmel érkezett reggelente és felszabadultan vette birtokba a számukra kedves játékokat.

Az első hetekben kihasználva a nyáriasan meleg időt, sokat játszottunk tágas, füves sok  mozgásra lehetőséget nyújtó udvarunkon. Az évszakok változásával, rövid sétákat tettünk  óvodánk környékén. A természet „kincseiből” igyekeztünk minél többet összegyűjteni. Piaci sétával, vásárlással gazdagítottuk élményeinket, melyek játéktémáik alapjául szolgáltak. A megvásárolt gyümölcsökből folyamatosan készítettük a saláták, kompótok. Mindezek a tevékenységek az ismeret és tapasztalat szerzésen  túl, segítették a gyermeki kapcsolatok alakulását is.

Nagy izgalommal készültünk a kenderesi tangazdaság állatfarmjára és lovardájába. Az állatok világnapjához kapcsolódva ismerkedtünk a házi állatok sokaságával. Nagy élmény volt számunkra az érkezésünk előtt  fél órával született kis boci látványa. Az istállóban megcsodálhattuk „Legendát” a fiatal csikót.  A kifutóban lehetőségünk volt megfigyelni hogyan lovagolnak a felnőttek. Majd mi is részesülhettünk ebben a különleges  élményben. Rácsodálkoztunk arra, hogy a legkisebbek is milyen bátran ültek  nyeregbe. A lovaglás után megtekintettük a rég múlt idők bútorait, a kastély épületében.

Kicsit fáradtan, de annál lelkesebben sétáltunk át a Vitéz Nagybányai Horthy Miklós néprajzi kiállító terem és tengerészeti múzeumba. A hajó maketteken és hadászati eszközökön kívül, a népi hagyományok összegyűjtött tárgyait is megfigyelhettük. A sok élmény után jólesett kicsit elfáradva várakozni a buszra, mellyel visszaérkeztünk Kisújszállásra. A kicsit kései ebéd után altatás nélkül merült mély álomba a kis csapat.

Hivatalosak voltunk a városházán megnyílt értékmegőrző kiállításra, melyet a napokban tekinthettünk meg az épület nagytermében. Néhány gyermek  ráismert, olyan eszközökre, mely saját környezetében ma is megtalálható. A jelen és a múlt összefüggéseit képek segítségével fedezhettük fel. 

GALÉRIA