Üdvözöljük óvodánk weboldalán!

2021. februári események a Mocorgó Óvodában

„Cine-cine-cinege,
Jön a tavasz hiszed-e?
Nem bánom, ha leng az ágon
piros bogyó temérdek:
rügyfakasztó márciusig
jéghátán is megélek!”
/Szepesi A: Februári kérdés/

 

Februárban a gyermekeket lázba hozó farsangra kezdtünk hangolódni. Vidámságot varázsolva a színekkel foglalkoztunk, mely a gyermekeknek kedves téma. A színek állandóan jelen vannak, körülvesznek bennünket. A színek nemcsak szebbé teszik napjainkat, de befolyásolják érzelmeinket. Nagy kíváncsisággal fedezték fel, figyelték meg a színekhez kapcsolódó jelenségeket. Tevékenyen vettek részt a színekkel végzett kísérletekben.„színes” tevékenységekben.

Az ovi dekorálásához a gyerekekkel közösen készítettünk rengeteg színes maszkot, szemüveget, girlandokat, bohócokat. Tél tündérünket is farsangi szemüveget és koronát kapott. A gyerekek maguk választotta jelmezekben verseltek daloltak és táncoltak.

Különböző furfangos versenyjátékokat játszottunk, hogy minél több közösen megélt élményünk legyen, hiszen a vidám élményekre sokáig emlékezünk.

A farsang elengedhetetlen kelléke a farsangi fánk, az ínyenc falatokkal teljessé vált a vígasság.

A következő hetekben az emberek munkájával, foglalkozásokkal, mesterségekkel ismerkedtünk, és játszottunk szerepjátékokat. Élményszerző séták során megfigyeltük a kőműves, az autóbuszvezető, a kereskedő, a kukások, az autókozmetikában dolgozók, a munkagépkezelő munkáját. A délelőtti napfényes sétákon megfigyeltük az ébredező növényeket, bogarakat a kertekben.

 

„Zöldülni kezd a fűz,
Zsendülni kezd a fű
A jó Nap egyre melegebb
tekintetű.”

/Kányádi.S/

GALÉRIA