Üdvözöljük óvodánk weboldalán!

2020. Január a Mocorgó Óvodában

A gyermekek jóérzéssel jöttek óvodába az ünnepek után, örültek egymásnak, hogy újból találkozhattak, és sok mesélnivalójuk is volt.

Bármennyire is szerettük volna, nem hullott hó, így az ezzel kapcsolatos „havas élményeket” nem élhettük át. Könyveket, képeket nézegettünk, emlékképeket hívtunk sokszor elő, hogy egy-egy- mozgásos játék során „hóembert építsünk”. Ennek ellenére igyekeztük színessé tenni a januárt. Újévi jókívánságokat, mondókákat, verseket mondogattunk, és persze szerencsehozó kismalacot is készítettünk.

Új év-új esztendő. Az idő múlásával kapcsolatban, a gyermekek az évszakok körforgását könnyebben megértették, míg a hónapok, hetek, napok egymásutániságát sok-sok játékba ágyazva, tevékenységbe ültetve tettük érzékletessé, hogy számukra is érthetőbb legyen.

Időjárásnak megfelelően, sok időt töltöttünk a szabadban, megfigyelve az évszak jellemzőit, hogy közvetlenül tapasztalják meg a téli jelenségeket, úgy, mint a zúzmarát, ködöt, napos, vagy éppen sötét, felhős eget, szélből is jutott pont elég. Készült évszakóra és madáretető is, mert kézműveskedni olyan jó!

GALÉRIA