Üdvözöljük óvodánk weboldalán!

Sásastó Úti Óvoda 2020. december

„Aki magot szór ablakába

és gyertya vár az asztalán.

A várók nem várnak hiába.

Egy angyal kopogott talán?

 

Szárnysuhogás az ablakon túl –

vigyázz! Kinézni nem szabad!

Künn az angyalhad térül-fordul,

egy pillanatra látszanak.”

/Szabó T. Anna/

 

Decemberben a pandémia miatt mindent át kellet gondolnunk, alakítanunk, nem csak a minden napjainkat, az ünnepeket is. A megszokott rituálék most elmaradtak és újak jöttek a helyükre. elcsendesedtünk és feldíszítettük az óvodánkat a várva várt ünnepekre. Boldogan, örömmel segédkeztek a gyermekek a díszek, dekorációk válogatásában, készítésében. Minden eltervezett tevékenységet megvalósítottunk - sajnos a szülők jelenléte nélkül-, de szeretetüket és segítségüket éreztük, melyet nagyon köszönünk!

Nagyon vártuk már a Mikulást. Minden kisgyermek nagy szorgalommal színezte a télapó csizmáját, kesztyűjét, szánkóját, készítette a meglepetését. Izgatottan kihelyeztük az ablakba és az ábrázolós, bemutatótábláinkra. Kerestük a legjobb helyeket az elkészült alkotásoknak, ahol biztosan meglátja a jó, öreg Mikulás. A várakozás nehéz perceit az óvó nénik téli mese előadása tette könnyebbé. Sajnos a Télapóval most nem találkoztak a gyermekek csak messziről hallhatták a csengőjének hangját, azonban nagy meglepetés vártaa gyerekeket a teremben. A szőnyegen, a piros zsákba rejtett csomagokat hagyott a Mikulás.

Karácsonyra versekkel, dalokkal, mesével készültünk és sok-sok meglepetéssel a karácsonyfára és a karácsonyfa alá a szülőknek. az utolsó óvodai napon nagy hosszú családi asztalt raktunk össze és szép ünnepi, karácsonyi terítéssel, ünnepi reggelivel és ünnepi ebéddel zártuk az évet és kívántunk egymásnak békés boldog ünnepeket!

Kedves Szülők hiányoztok már Ti is nagyon az óvodai élet ritmusából! Nagyon bízunk a mielőbbi közös élmények lehetőségében!

Hozzuk ki a legjobbat ebből a helyzetből is: EGYÜTT!

 

Kívánunk békés boldog újévet mindenkinek!

GALÉRIA