Üdvözöljük óvodánk weboldalán!

Sásastó Úti Óvoda Őszi programjai

Őszi események a Sásastó Úti Óvodában

Az őszi események sokasága évek óta hagyománnyá vált óvodánkban. Nem múlhat el az ősz Szüreti mulatság nélkül. Hangos ricsajjal, kereplővel és énekszóval vonultunk ezen a napon az udvarra, melyet a szülők által gyűjtött őszi gyümölcsökkel díszítettünk a gyereke nagy örömére. A „szőlőlugasok”alatt vidáman szemezgették a szőlőfürtöket, melyet kisvödrökkel hordták a zúzóba és a présbe. A nagy munka után jólesett a finom must a zsíroskenyér és a pogácsa. A hangulatot tovább fokozta az élő zeneszó,mely igazi táncházzá változtatta óvodánk udvarát.

A Sásastó nap az egyik legkedveltebb hagyományunk. Szeptember végén meghívjuk jelenlegi óvodásainkat szüleikkel együtt, ahol közös játékkal, barkácsolással, versengésekkel, beszélgetéssel tölthetnek egy kellemes délutánt. A mozgásban elfáradva szalonna és virsli sütés mellett gyorsan szaladtak a percek. Meghitt, jó hangulatú néhány órát töltöttünk el együtt. Ezek az alkalmak jó lehetőséget biztosítanak egy kis kikapcsolódásra és arra hogy a családok közelebb kerüljenek egymáshoz és az óvodához is.

A ragyogó őszi időben a gyalogtúra sem maradhatott el a Nyitrai gödörhöz. Megállt az idő. Szükség van ezekre a pillanatokra. A gyerekek észre tudják venni a szépet és rátudnak csodálkozni a természet szépségeire. Boldogan és izgatottan gyűjtögettük az őszi kincseket.

Az Állatok világnapjára első alkalommal hívtuk meg a Béla Király Úti Óvoda nagycsoportos gyermekeit egy közös játékos vetélkedőre.  Kicsit más nap volt ez mint a többi. Az újszerű és izgalmakat hozó nap végén , az elégedett , büszke gyermek arcok mutatták, hogy lennie kell folytatásnak.

A Városháza dísztermében rendezett Értéktár kiállításra is ellátogattunk. A gyerekek rácsodálkoztak az itt kiállított tárgyakra. A város nevezetes épületeinek fotói a ráismerés örömét nyújtotta sok gyermek számára.

GALÉRIA