Üdvözöljük óvodánk weboldalán!

Október a Pitypang oviban

Csodálatos idővel örvendeztetett meg minket az október. Igazán kedvező napok voltak ebben a hónapban az élményszerző sétákhoz, szabadtéri programokhoz, szabadidős-mozgásos játékokhoz. A tevékenységek alkalmával is megjelent az ősz, a természet, a növény és állatvilág változásai. Október lévén újra elérkezett a „Tök jó hét” és ismét megrendezésre került október 17-én az ŐSZI KAVALKÁD. Egész héten hangolódtunk a csütörtökre, a szülők jóvoltából gyűltek a tökök, mindenféle méretben. Így ezeket lehetett mérni, válogatni, gurítani stb.

Csütörtökön gyönyörű napos időre ébredtünk, meg is valósult minden szabadtéri programunk. Készültek a szalmabábok, lehetett tököt faragni, kukoricát morzsolni, a lemorzsolt csutkából várat építeni, gesztenye lopót kergetni, miniatűr tököket tolni talicskán, diót törni. Anya és apa talicskáztathatta csemetéjét óriási tököket kerülgetve. A „pitypang büfé” ismét nyitva állt: teával-pereccel-gyümölcslével várta elcsigázott vendégeit. A nap fénypontjaként pedig fel lehetett pattanni anyával, apával a kapuban ránk váró lovas kocsira, és séta kocsikázhattunk a Maci csoportos Oros Zsuzsi nagyszülei és szülei jóvoltából! Összességében egy remek napot zártunk, ahol jól érezte magát GYERMEK- ANYA – APA – NAGYI – ÓVÓNÉNI – DAJKANÉNI … szóval MINDENKI.

Ezúton is szeretnénk köszönetet mondani azoknak, akik bármilyen formában segítettek a nap lebonyolításában.

Mivel az időjárás még kegyes volt hozzánk, gyűjtögethettünk faleveleket, terméseket az Erzsébet ligetben, szaladgálhattunk az avarban, csodálhattuk az ősz színeit.

Az őszi udvart is rendezgettük, gereblyéztük. 25-én délelőtt zsoltármondásból jeleskedhettek a gyerekek a Művelődési Házban. Óvodánkat képviselték: Kiss Kornélia és Szalai Balázs a Gomba csoportból.

És végül, de természetesen nem utolsó sorban az EFOP 3.2.6 pályázatban elkészültek a videó felvételek a Maci csoportban. A pályázat a befejező szakaszába lépett. A pályázat témája: művészetek által megvalósuló élményteli ének-zenei nevelés az óvodában. 

Találkozunk novemberben.

GALÉRIA