Üdvözöljük óvodánk weboldalán!

Januári események a Petőfi Óvodában

A gyerekek a hosszú karácsonyi szünet után szívesen tértek vissza az óvodai életbe.

Sok élménnyel gazdagodva, vidáman mesélték, hogyan töltötték a Karácsonyt.

Új esztendő kezdődött, versekkel, dalokkal, kismalac készítésével üdvözöltük. Év elején sokat beszélgettünk az idő múlásáról, az évszakok körforgásáról, a hónapok, hetek, napok egymásutániságáról, a nappalok és éjszakák váltakozásáról. Évszak órát, évszak kockát, készítettünk, kapcsolódó mondókákat, fejtörőket tanultunk. Megismerkedtünk a hónapok neveivel és a nagyok megtanulták, hogy melyik évszakban és melyik hónapban, napon születtek. Legközelebb hozzájuk a napok nevei álltak, azokat tanulták meg leghamarabb. A napszakok megismerését mindig egy bizonyos tevékenységhez kötöttük. Képekről meséltünk és a képeken látottakról próbálták kitalálni. hogy melyik napszakra gondoltunk. Próbáltuk megtanulni a napszakokhoz illő köszönési módokat is.

Téli időszak révén, sokat beszélgettünk az állatok védelméről, az erdei állatok etetéséről, a vadászok és az erdészek munkájáról. Az állatok védelme játék tevékenységeinkben is megjelent, tenyérlenyomattal madarakat nyomdáztunk, madaras verseket tanultuk, természet filmet néztünk. Madáretetőt készítettünk, magokat válogattunk és megismerkedtünk az itt telelő madarak nevével és kinézetével. Az elkészített etetőket kiraktuk az udvarra és közösen feltöltöttük madáreleséggel.

Az időjárás lehetővé tette, hogy többször is kitudtunk menni, hógolyózni, hóembert építeni.

Kísérleteztünk a hóval, jégcsapot vittünk be és megvizsgáltuk mi történik vele a benti melegben. A hideg idő révén állandó téma volt az öltözködés, az hogy mit vegyünk föl, ha kimegyünk, így a téli öltözködést hamar elsajátítottuk és sokszor gyakoroltuk is. Megismerkedtünk a tél örömeivel, igaz a hó mennyisége nem mindenre adott lehetőséget.

 

GALÉRIA