Üdvözöljük óvodánk weboldalán!

Arany János Pedagógiai, Kulturális, Művészeti Díjban részesült Rab Judit intézményvezető

Több évtizeden át, városunk óvodai nevelésében magas színvonalon végzett munkájának elismeréseként Kisújszállás Város Önkormányzata Arany János Pedagógiai, Kulturális, Művészeti Díjat adományozott Rab Judit intézményvezetőnek, a Baptista Szeretetszolgálat Kisújszállási Óvodája vezetőjének. A díjat Kecze István polgármester adta át 2021. augusztus 20-án.

Rab Judit 1982-ben, Monoron kezdett óvónőként dolgozni, majd 1984-ben Kisújszállásra került, az Ifjúság úti (később Pitypang) Óvodába, ahol csaknem az egész pályáját töltötte. A főiskolát levelező tagozaton, Hajdúböszörményben végezte, mialatt itthon szakmailag kiváló óvónőkkel dolgozott.

Vezetői pályája 2000 szeptemberében kezdődött, amikor a Városi Óvodai Intézmény székhelyén tagóvoda-vezetői megbízást kapott, közben 2001-ben az ELTE-n vezető óvodapedagógus szakvizsgát tett. 2005-től intézményvezető-helyettesként hat óvoda szakmai munkáját koordinálta, majd 2010-ben a képviselő-testülettől megbízást kapott a Városi Óvodai Intézmény vezetői feladatainak ellátására. Szemléletével elősegítette a kor kihívásaihoz igazodó nevelési módszerek, programok bevezetését. Az eltelt évek alatt az intézmény több jelentős változást élt meg, mely feladatokat szívvel-lélekkel, legjobb tudása szerint koordinálta. 2012-ben az új fenntartótól, a Baptista Szeretetszolgálattól is bizalmat kapott, melyet 2017-ben újra megszavaztak részére.

2017-ben a Baptista Szeretetszolgálat Elnökségétől, munkája elismeréseként Köszönet Emlékérmet vehetett át. Szakmai életútját folyamatos megújulás, fejlődés jellemzi. Nagy szerepe van abban, hogy az intézményben a tehetséggondozás és a felzárkóztatás egyaránt hangsúlyos. Mesterpedagógus, közoktatási szakértő, 2015-ben Teológus MA oklevelet vett át, mely más nézőpontot adott intézményvezetői feladatkörének.

Szakmai elkötelezettségét mutatja az a pedagógusi út, amelyet bejárt, ahonnan elindult, és ahol jelenleg tart. Munkájának alapvető jellemzői a hivatástudat, a gyermek- és szakmaszeretet. a következetesség, igényesség, a közösségért érzett felelősség.

Az általa vezetett nevelőtestület, a magas színvonalon végzett szakmai munkája eredményeként 2019-ben Miniszteri Elismerő Oklevelet kapott, 2020 decemberében a Baptista Szeretetszolgálat Az Év Nevelőtestülete díjat adományozta számukra.

Ő maga így vallott hivatásáról: „Hiszem, hogy Istennek célja volt velem, és nem véletlenül vagyok ezen a helyen. A vezetői szolgálat ajándékát kaptam, melyet szeretettel, őszinte szívvel, a kegyelem ajándékával igyekeztem végig vinni. ”

 

Orosné Farkas Hajnalka Tünde intézményvezető helyettes

GALÉRIA