Üdvözöljük óvodánk weboldalán!

Február a Sásastó Úti Óvodában

„Fuss, te tél!
Fuss, te tél!
Jön a Tavasz, utolér.
Jön óriás
sereggel,
hóolvasztó meleggel.”

A február másodikai medveles után még mindig a télűzés-tavaszvárás volt óvodánkban a legfontosabb: a „Farsangi hetünket” izgalommal várták a gyerekek. Jöttek a kérdések: mi leszek? Milyen ruhám lesz? Óvó néni, te minek öltözöl fel?

Elérkezett a várva várt program! Február 9-én az Őzike csoport, február 10-én pedig a Nyuszi- és Mókus csoport tartotta meg a maszkabált. Óvodánk középkori várrá alakult, a fejünk fölött sárkányok „röpködtek”, dolgozóink pedig korhű ruhákban várták a gyerekeket és családtagjaikat. Óvodásaink szebbnél szebb maskarákat öltöttek magukra, bátran kiállva mondták el a kis verseiket, és a csoportok kedves műsorral is készültek, melyet tapsvihar követett. Nagyon jól érezte magát mindenki! Ám a mulatság itt még nem ért véget, mert hagyományainkhoz híven hétfőn a házi farsanggal folytattuk a télűzést. Újra magunkra öltöttük csodás jelmezeinket, és csoportról-csoportra bemutatkoztunk. A nap fénypontja mégis a lézer-diszkó volt, melyet a gyerekek napokig emlegettek.

Köszönjük a szülőknek a szép jelmezeket, a csoportpénzből tombolatárgyak megvásárlását, amik hasznosak voltak és örömet szereztek vele. A napközi konyhának köszönjük a fánkot, amit a gyerekek jóízűen elfogyasztottak.

A hónap második felében óvodánkban még a színekről, mesterségekről, az időjárásban bekövetkezett változásokról, és természetesen a hóvirágról is szereztek ismereteket a gyerekek. Sok időt töltünk az udvaron, szabad levegőn. Élményszerző sétákon vesznek részt óvodásaink, ezzel is biztosítva a folyamatos ismeretszerzést, tapasztalatgyűjtést. A foglalkozások hetében látogatást tettünk a helyi tűzoltólaktanyában, a Hotel Kumániában és a fürdő részben is, a Farkas-Szabó Kereskedésben.

A legkisebbek a közlekedés témáját járták körül: grafomotoros ügyesítés során készültek szárazföldi-, vízi- és légijárművek, melyhez különböző technikákat, eszközöket használtak. Készült továbbá közlekedési tábla, zebra, melyeket a szabad játék során már rendeltetésszerűen használtak a gyerekek.

A legnagyobbak február utolsó hetében hajtatással, csíráztatással foglalkoztak, kísérleteket végeztek, megfigyeléseket folytattak, a középsősök pedig a tavasz ébredését élményszerző séták és megfigyelések után különböző technikákkal jelenítettek meg. A csodálatos gyermekmunkák öltözőinket díszítik.

Dolgozóink közül Tüskeváriné Varga Anikó és Rátainé Szabó Erika kiváló eredménnyel végezték el a dajkaképzőt. Gratulálunk a sikeres vizsgájukhoz!

A hónap során mindhárom csoportunkhoz, és óvó nénijükhöz vendégek érkeztek. A gyakornok- és egyetemi hallgató kollégáink: Márki Anita, Tóthné Csípő Sára és Dávid Vanda hospitáltak csoportjainkban. A gyerekek nagyon ügyesek voltak, a vendégeink aktívan részt vettek a délelőtt eseményeiben. Köszönjük szépen!

Sásastó Úti Óvoda közössége

GALÉRIA