Üdvözöljük óvodánk weboldalán!

Virághabos víg május a Sásastó Úti Óvodában

„Május mosolygó,

békák torkát megoldó,

gyöngyvirág - nyitogató,

cserebogár - zúgató...”

Vártuk már nagyon ezt a vidám, kedves májust. Május: Pünkösd hava, vagy Kettősök hava, Tavaszutó hó, Ígéret hava, Borjútor (Virágzó élet) hava. Hozott az óvodánkba népszokásokat, megfigyeléseket, nemzeti és nemzetközi jeles napokat, és szebbnél szebb, illatos, színes virágokat.

„Az én édes jó anyámat, Áldd meg s tartsd meg Isten.”

Május legszebb vasárnapját lelkes készülődés előzte meg. Óvodánkban minden kisgyerek a feldíszített, virágba borított ünnepi „sarokban”, asztalnál köszöntötte fel édesanyját : verssel, dallal és saját készítésű „legdrágább” meglepetéssel, virággal és egy kis megvendégeléssel együtt. Az édesanyák az asztalon lévő zsebkendőnek hasznát vették, hiszen örömkönnyek szöktek mindenki szemébe. Ebben a hónapban óvodásaink a közlekedéssel, a madarakkal, a baromfiudvar lakóival foglalkoztak. Séták alkalmával saját környezetükben megismerhették, megfigyelhették a járműveket, a baromfiudvar és a fák lakóit. Különböző technikával készítettek autókat, festettek, nyírtak, ragasztottak, verseltek, énekeltek, játszottak. Május 10-én, a Madarak és fák napján sokat beszélgettünk a madarak és fák védelméről. Könyveket, képeket, kisfilmeket is néztek az ehhez tartozó témában. Ebédig pedig még egy kis mozgásos játék is belefért a nap folyamán.

A nagyok életében lassan elérkezett a várva- várt nap, hogy elballaghassanak. Lázas készülődés vette kezdetét mindenkinél (felnőtt, gyermek, szülő egyaránt). Készültek a dekorációk, vers, dal tanulása, a gyakorlás kezdetét vette. A középső csoportosok még ajándékkal (nyaklánccal) is készültek, amivel meglepték a nagyokat, és az ott dolgozó felnőtteket is. Május 19-én virágba borult az óvoda udvara, nem csak a gyerekek öltöztek ünneplőbe, hanem az óvodánk is. A ballagó gyerekek egy nagyon színvonalas műsorral búcsúztak el az óvodától. A ballagtató gyermekek pedig verssel, tarisznyával, virágcsokorral búcsúztak el.

Május 31-én Gyereknap volt óvodánkban. A sok mozgásos játék, buborékfújás, trambulinozás, a jókedv, kacagás, fagyizás - ezeké volt a főszerep. Természetesen az ajándék, amit minden gyermek hazavihetett, az sem maradhatott el. Köszönjük a szülőknek!

Végezetül pedig mindenkit szeretettel várunk június 12-én, vasárnap, délután 14 órai kezdettel megrendezésre kerülő Alapítványi Sportnapunkra!

Köszönjük a fenntartónak, az intézmény vezetőségének a ballagáshoz és a gyermeknaphoz nyújtott támogatását!

Sásastó Úti Óvoda dolgozói

GALÉRIA