Üdvözöljük óvodánk weboldalán!

Tavaszbontó április a Sásastó Úti Óvodában

"A napocska bontogatta, fésülte sugárhaját...

Melegével cirógatta, dédelgette a világot."

 

Április : Szent György hava, tavaszhó, szelek hava. Az áprilisi hónap sok újdonságot, vidámságot hozott óvodánk falai közé. Programokban most sem szűkölködtünk. A hónap első napján az óvodásainkról az idelátogató fotós Rita néni csodálatos képeket készített. A költészet napja alkalmából megrendezésre került szavalóversenyen óvodánkat 6 kisgyermek képviselte, ahol szépen és bátran elmondták a megtanult versüket. /Szoboszlai Csongor, Zsoldos Zsuzsanna, Antal Réka, Szilágyi Hanna, Duli Dávid, Igriczi Tímea /

Április 11-13- ig húsvéti barkács délelőttre hívtuk szüleinket, és ismét, 2 év után a csoportszobába invitáltuk őket. Mind a három csoportban nagy létszámmal vettek részt a szülők, és gyermekeikkel együtt, egymás után készültek a szebbnél szebb húsvéti dekorációk, hímes tojások. A locsolkodás és tojáskeresés is tovább fokozta a hangulatot.

Április 11-én délután a Kossuth Lajos Általános Iskola „nyuszis műhelyébe” várta a leendő első osztályos gyermekeket szüleikkel együtt. Akik részt vettek, másnap élménybeszámolót tartottak a csoportban. Köszönjük szépen a tanító néniknek ezt az élményt! A nagyok már hetek óta készültek az Intézményi Sportnapra a megnyitó pom - pomos műsorral, és április 21-én délelőtt a rendezvénytéren az érdeklődő szülők és diákok megnézhették a színvonalas fellépésüket. Ezen a délelőttön a mozgásé, a versengésé volt a főszerep. Gyermekeink nagyon jól érezték magukat.

"Ki mondta, hogy nem tudod megváltoztatni a világot?" Április 22-én a Föld napja alkalmából gyermekeink virággal érkeztek az óvodába, és közösen elültettük azokat. Köszönjük a Szülőknek a csodaszép virágpalántákat!

Április 26 és 28 között a három csoportban ismét rendhagyó szülői értekezlet tartottunk. Újra együtt! Nagyon jó érzés volt szülő és óvó néni részéről egyaránt. Ezen a héten a gyermekek már „lázasan”, nagy lendülettel készültek az anyák napjára. A csoportokban dekorálás, verstanulás, ajándékkészítés folyt.

Természetesen ebben a hónapban is sok új dologgal ismerkedtek meg, tevékenykedtek óvodásaink. Nagyon sok időt töltünk a szabadban, a trambulinokat is birtokba vették, és folyamatosan megy az önfeledt ugrálás.

 

Sásastó Úti Óvoda dolgozói

GALÉRIA