Üdvözöljük óvodánk weboldalán!

Tavasz kezdete a Sásastó Úti Óvodában

„Ifjú lánya a vén télnek,
Kedves kikelet,
Hol maradsz?
Mért nem jelensz meg
A világ felett?”

A meteorológiai tavasz nagyon sok programot, újdonságot hozott óvodásaink életébe. A hónapot kísérletezéssel, megfigyeléssel indítottuk, melynek fő témája a csíráztatás, hajtatás volt. A gyerekek figyelemmel kísérték a változásokat, és emellett feladatuk is volt: a napi szintű vízpótlás, locsolás, melyet apró segítséggel, de jóformán önállóan végeztek el.

A Nőnap alkalmából a fiúk saját készítésű ajándékokkal lepték meg a lányokat, édesanyjukat, nagymamájukat. Volt egy kisfiú, aki az óvoda összes dolgozójának készített meglepetést. Dicséret a kitartásáért, kedvességéért, udvariasságáért!

Csoportjainkban nagy lelkesedéssel készültek a gyerekek, felnőttek a március 15-i emlékek felidézésére. Az óvodánk piros-fehér-zöldbe öltözött, és folyamatosan készültek a szebbnél-szebb csákók, lovacskák, melyek a folyosóra kerültek gyönyörű dekorációnak. A fiúk huszárruhát öltve, a lányok népviseletben búcsúztatták a csatába induló katonákat. A Nemzeti dalt és a katonadalokat hallgatták, énekelték, szavalták, teljesen beleélve magukat a teremtett helyzetbe. Március 14-én mindhárom csoport elsétált az emlékműhöz, és az emlékezés jegyében virágot helyeztünk el.

Ezen a héten több élményszerző sétára indultak óvodásaink, ahol megfigyelhették épületeinket, épített környezetünket, városunk nevezetességeit.

Ebben a hónapban került megrendezésre pár év kihagyás után az Ovigála, melyre nagycsoportosaink gyönyörű, színvonalas fellépéssel készültek. A március 21-én megrendezésre került műsor csodálatos volt, köszönjük szépen a fellépő gyerekek, felkészítőik és segítőik munkáját!

Vizes témában is nagyon elmélyültek a csoportok. Változatos tevékenységekkel, élményszerző sétákkal, kísérletezésekkel, közös játékokkal, barkácsolással, festéssel, ragasztással teltek a napjaink. Megismerkedtek a vízben élő állatokkal, megfigyeltük a folyó -és állóvizek közti különbségeket, halat etettünk a csónakázó tónál, megkóstoltuk a Bárány-kút vizét.

Március 28-29-én óvodánk egy kis időre a leendő óvodásaink és szüleik részére nyitott volt, hogy betekintést kapjanak, ismerkedjenek a Nyuszi csoportszobával és az ott dolgozó felnőttekkel, hiszen a jövő tanévben a nagyokat a kicsik váltják majd fel. Sok érdeklődőnk volt, kellemesen telt el ez a kis idő, amit óvodánk biztosított.

"Szent Gergely doktornak,
Híres tanítónak az ő napján.
Régi szokás szerint,
Menjünk Isten szerint iskolába!...”

 

Március 30-án óvodánk udvarán délelőtt közös „Gergely járáson” vettek részt gyermekeink, a kis műsort a Kossuth iskola 2. osztályos tanulói biztosították. Jó hangulatban telt el ez az idő, és a végén volt az iskolások számára egy kis meglepetés (megvendégelés, ajándék).

 

„Szürke veréb, sárgabegy,
A tavasz megérkezett.”

 

Sásastó Úti Óvoda közössége

GALÉRIA