Üdvözöljük óvodánk weboldalán!

Tavasz kezdete a Sásastó Úti Óvodában

Március : tavaszelő hónap, ezt nevezik böjtmás havának is. Tavasz jelentése: vetési munkák, a vetés ideje. Tavasszal kapcsolatos kifejezéseink: meleg, napsugaras, nyitó, virágos, zsendülő, kikelet, újjászületés, feltámadás. Ez a hónap nagyon mozgalmas és tartalmas volt óvodásaink számára. Kísérleteztünk, megfigyeltünk, készültünk, ismerkedtünk, nagyokat sétáltunk, csatáztunk, verseltünk, énekeltünk, operát hallgattunk, iskolások voltak nálunk, és még lehetne sorolni... A meteorológiai tavasz beköszöntével tavaszi dekorációk kerültek óvodánk falaira. Minden csoportban a gyerekek megmintázták, készítettek különböző technikával hóvirágot, és természetesen Nőnap alkalmából a kisfiúk meglepték a kislányokat és anyukájukat egy kis ajándékkal. A gyerekek ültetéssel, csíráztatással, hajtatással is foglalkoztak, és figyelemmel kísérték a bekövetkezett változásokat napról napra. Feladatuk volt a folyamatos vízpótlás, locsolás.

„Enyém a vár, tiéd a lekvár!” Óvodánk nagy lelkesedéssel készült a Magyar Köztársaság nemzeti ünnepének méltó megünneplésére. Heteken keresztül készültek a csákók, zászlók, kokárdák, nemzeti színű fonatok. Piros, fehér, zöldbe öltöztettük óvodánkat, indulókat hallgattak a gyerekek, és már többen is mondogatták a "Nemzeti dal" című verset. A fiúk huszárruhát öltve, a lányok népviseletbe öltözve búcsúztatták a csatába vonuló katonákat. A csoportszobák pillanatok alatt csatatérré változtak. Öröm volt nézni őket, szinte teljesen beleélték magukat a teremtett helyzetbe. Március 11-én délelőtt természetesen az egész óvoda gyermekei elsétáltak az emlékműhöz, a megemlékezés jegyében virágot is elhelyeztünk. Kettő nagycsoportos kisfiú önállóan el is szavalta a Nemzeti dal című verset. Ezen a héten óvodásaink minden délelőtt sétálni indultak, hogy Kisújszállás városunk nevezetességeit, középületeit megtekintsék. Külön dicséret illeti a kiscsoportos gyermekeket, mert nagyon kitartóak voltak.

A nagycsoportos gyerekek március 17-én délelőtt meghívást kaptak a Kossuth Lajos Általános Iskolából az „örökbefogadó” osztálytól, hogy a Vigadóban közösen nézhessék meg a Budapesti Operakommandó Szimfonikusok előadását. Március 31-én ismét ott leszünk a Vigadóban. Már nagyon várjuk! Mindig felejthetetlen élmény számunkra ezek a délelőttök. Köszönjük szépen!

Vizes témában is nagyon elmélyültek a csoportok. Változatos tevékenységekkel, élményszerző sétákkal, kísérletezésekkel, közös játékokkal, barkácsolással, festéssel, ragasztással teltek a napjaink. A két hét lezárásaként egész délelőtt szórakoztató vizes játékok, versenyjátékok, ügyességi feladatok várták óvodásainkat. A szél pedig az udvaron a szappanbuborékokat röpítette magasabbra és magasabbra, sok - sok gyermeki mosoly kíséretében.

„Szent Gergely doktornak,

Híres tanítónak az ő napján

Régi szokás szerint,

Menjünk Isten szerint iskolába!...”

Március 24-én óvodánk udvarán délelőtt közös " Gergely járáson " vettek részt gyermekeink, a kis műsort az „örökbefogadó” osztály biztosította. Jó hangulatban telt el ez az idő, és a végén volt az iskolások számára egy kis meglepetés (megvendégelés, ajándék).

Március 26-án óvodánk egy kis időre a leendő óvodásaink és szüleik részére nyitott volt, hogy betekintést kapjanak, ismerkedjenek az Őzike csoportszobával és az ott dolgozó felnőttekkel, hiszen a jövő tanévben a nagyokat a kicsik váltják majd fel. Sok érdeklődőnk volt, kellemesen telt el ez a kis idő, amit óvodánk biztosított.

GALÉRIA