Üdvözöljük óvodánk weboldalán!

Szeptemberi bepillantás a Sásastó Úti Óvodába

„Kelep, kelep gólya madár.
Itt van az ősz, elmúlt a nyár.
Elmúlt a nyár, itt az ősz,
Szőlőt őriz már a csősz.”

 

Szeptember első hetében vidám, mosolygós arcú gyermekek kacagásától lett ismét „hangos” óvodánk.

„Nézd csak anya, hogy megnőttem, Szép nagy ovis lett belőlem.”

A Mókus csoportba (kiscsoport) jelenleg 21 gyermek jár. Ebből 3 már korábban is járt óvodába az előző tanévben, 4 lány bölcsődéből érkezett, a többiek pedig most kezdték meg a közösséghez szokást. Az elválás nehézségén átlendülve a gyerekek jól érzik magukat. Vidáman, énekelve, mondókázva telnek a napjaink. Az óvodai játékokat szívesen kipróbálják, ismerkednek egymással, és aktívan részt vesznek az óvodai rendezvényeken.

A Nyuszi csoportos gyermekek összeszokott kis csapatként vették birtokba az új csoportszobát. Megbarátkoztak az új óvó nénivel és dajka nénivel. Középső csoportosok lettünk, mindenki örült az újra találkozásnak.

Az Őzike csoportos gyerekek nagy büszkeséggel vették tudomásul, hogy most már ők a nagyok, és jövőre iskolások lesznek. Jó volt újra a rég nem látott barátokkal találkozni, és mesélni az átélt nyári élményekről.

Ez a hónap nem szűkölködött programokból. Érdekes, mozgalmas eseményekkel próbáltuk színesíteni, változatossá tenni a mindennapjainkat. Megrendezésre került a hagyományos szüreti mulatságunk. Sok szőlőt hoztak a gyerekek, hogy mustot készíthessünk belőle. Hangulatos délelőttünk minden csoportban a szőlő szemezgetésével indult. Az így nyert alapanyagot megzúzták, majd szőlőprésben préselték a gyerekek. Az édes mustot örömmel kóstolgatták. A szőlőszemgyűjtés sem maradhatott el, és szőlős- dalos játékokat is játszottunk. Zenés, táncos mulatság zárta a délelőttöt. Mindenki nagy örömére megrendezhettük az év eleji Sásastó napunkat. Egy jó hangulatú délutánon vehettek részt a gyerekek szüleikkel és testvéreikkel együtt. Külön meglepetés volt számunkra, hogy régi óvodásaink is eljöttek. Volt itt szalonnasütés, közös játék, trambulinozás, „hokis” játék, beszélgetés, ismerkedés, stb. Természetesen az őszi kirándulások sem maradhattak el. Gyalogtúrán vettek részt a Nyuszi és az Őzike csoportos gyerekek. /határlátogatás: kukoricaaratás, Sárga - gát és az őszi természet kincseinek felfedezése. / A nagycsoportos gyerekek egy kerékpártúrán is részt vettek, betartva és gyakorolva a biztonságos közlekedés szabályait. 10 km-es távot tettek meg. Egy csütörtök délelőtt Vadas Ilona tanítónő osztálya egy meseelőadással kedveskedett az óvodánkban a gyerekeknek, és egyben a 4/a osztály örökbe fogadta a nagycsoportot. A Népmese napja alkalmából az Őzike csoport is Az aranyszőrű bárány mesedramatizálással meglepte a kisebbeket. Nagy sikert arattak, és mindenki nagyon jól érezte magát. Köszönjük a szülők hozzáállását, támogatását, hogy így telhetett el ez a hónapunk! Köszönjük!

 

A Sásastó Úti Óvoda dolgozói

GALÉRIA