Üdvözöljük óvodánk weboldalán!

Sásastó Úti Óvoda eseményei az eltelt időszakban

Alig kezdődött el a nevelési év, szeptember 14-én szüreti mulatságot tartottunk az óvodában. Kisbíró járta körbe a csoportokat Szabó Levente személyében és kihirdette a délelőtt programját. Az óvó nénik viseletbe öltöztek és a kislányok is szoknyába bújhattak. Szólt a muzsika, potyogtak a szőlőszemek az ügyes kis kezek által a tálakba, onnan pedig a présbe. Ügyességi játékokkal kellett annak megbirkóznia, aki mustot szeretett volna inni. Fakanálon „szőlőszemet” kellett célba juttatni, zsákban lehetett ugrálni és a csősz botja elől is gyorsan el kellett menekülni. Végül a mustot mindenki megkóstolta, jókedvünket táncház koronázta. A nagycsoportosok síppal-dobbal felszerelve, hangos énekléssel vonultak a Sásastó utcán. Az ősz kedves hagyománya a szüret, melyet jövőre is szívesen megtartunk óvodánkban.

Az apró lábak ismét útra keltek. Nagyon sokat túrázunk, mozgunk a szabad levegőn. Szeptember 25-én délelőtt immár hagyománnyá váló „Nyitrai-gödör” gyalogtúrára indult a gyereksereg. Az idő szép volt, az őszi természet pedig mindenkiben kellemes és maradandó élményt hagyott. Sétánk során a pörkölt Indián rizs illatát is magunkba szívhattuk. Visszafelé a „Bárány kútnál” szomjunkat oltottuk. Őszi gyalogtúránk egy másik alkalommal a Sárgagátra vezetett, ahol a kisebb gyermekek is örömmel és kitartóan vettek részt. Az időjárás szinte nyárias volt, így a határban még versenyfutásra is sor került. Pihenés képen kekszet, ropit ettek a gyermekek és hűs vízzel oltották szomjukat. Kellemesen elfáradt mindenki, de kitartó volt a közösség minden tagja.

A Sásastó nap egy kedvelt programja óvodánknak. Szeptember 28-án délután folyamatosan érkeztek a családok az óvodába, hogy hangulatos délutánt töltsünk együtt . A gyerekek mozgásos feladatokban tették próbára magukat. Zsákban futás, kötélhúzás, célbadobás és mindenki örömére légvár gazdagította a programot. A délután folyamán alkalom nyílt az ismerkedésre, beszélgetésre a régi és új szülők s az óvoda dolgozói között. Amíg főtt a kukorica és a paprikáskrumli a lelkes és szorgalmas apukák közreműködésével elkészült az óvó nénik által megálmodott mezítlábas ösvény. Ezúton is szeretnénk köszönetünket kifejezni a szülői felajánlásokért és a dolgos kezű szülők aktív részvételéért.

A gyerekeknek nagyon várták a bicikli túrát. Okt.11-én a biztonságosan kerékpározni tudó gyermekek csapata indult el, hogy birtokba vegye a Nagyerdőt és a barkácsoláshoz makkot gyűjtsön. A gyűjtögetés, keresgélés után, visszafelé a Bittner falusi játszótéren pihentünk meg. Egy szülő jóvoltából ettünk, ittunk és természetesen az önfeledt játék sem maradhatott el. Gyorsan eltelt ez a délelőtt és kellemes élményekkel gazdagodtak a gyermekek.

2018.október 4-én ellátogattunk a Kenderesi Mezőgazdasági Szakgimnázium farmjára, az állatok világnapja alkalmából. Kedvesen fogadtak bennünket, megtekintettük az ott nevelt háziállatokat, láttunk szarvasmarhát, birkát, sertést, tyúkot és az istálló gyönyörű lovait. Megnézhettük mivel táplálkoznak, hallhattuk hangjukat és nagy örömünkre kicsi malacokat is láthattunk.  Az almáskertbe is ki szerettünk volna látogatni, de sajnos annyira kevés alma termett, hogy ebben az évben nem tudtunk szedni. Kárpótlásul minden gyermek kapott az iskolától egy kis csomagot, melyben alma és paprika is volt. A délelőttöt még színesebbé tette a város új játszóterének kipróbálása. Rendkívül élvezték a gyerekek és mi óvó nénik is. Mozgalmas és érdekes délelőttöt töltöttünk Kenderesen.

Fontosnak tartjuk, hogy a szülők betekintést kapjanak a gyermekük óvodai mindennapjaiba. 2018. november 28-án nyílt délelőttre hívtuk a szülőket a Nyuszi csoportba. A délelőtt az advent eljövetele és a Mikulás várás jegyében zajlott. Örömünkre szép számmal jöttek a szülők, kicsit bepillantani a csoport életébe. A kézműveskedésbe a szülők is bátran bekapcsolódhattak. Készíthettek a gyerekek Mikulást, angyalkát, adventi koszorút, mindenki azt, amit szeretett volna. Majd mozgásos tevékenység során a gyerekeket, vidám, téli zenére mozogtak, táncoltak. Egy kedves történet után, a szőnyegen körben ülve, egymás kezét fogva, szeretet postásat játszottak. Adventi koszorúkat nézegettek és megtudták, hogy mit jelent az advent. Jövőre újra várjuk az érdeklődőket, hogy bepillanthassanak a csoportok mindennapjaiba.

Kedves kezdeményezés volt, hogy jótékonysági Mikulás futást szervezett a kisúji futócsapat megmozgatva a város lakóit, az ovis szülőket és gyermekeket. Nevezési díj szaloncukor volt, melyet ovisaink kaptak meg.

Nagy izgalommal telt az adventi időszak. Megéltük közösen a várakozás csodáját. A Mikulást várva a gyermekek versekkel, dalokkal készültek a nagy napra. Boldog, vidám délelőtt volt, melyen a szülők és kisebb testvérek is részt vettek.

Hagyományos karácsonyváró délutánjaink a karácsonyi hangolódás jegyében teltek. Kedves kis műsorral szereztek örömöt a gyermekek a vendégeknek. Barkácsolás és terített asztal színesítette a délutánt.

GALÉRIA