Üdvözöljük óvodánk weboldalán!

Sásastó Úti Óvoda április havi események

A „Kő lelke” kiállítás

A „Kő lelke” című kiállítás gyermekeknek és felnőtteknek egyaránt egy nagyszerű, különleges és maradandó élményt nyújtott. Megjelent az alkotásokban több mese részlet és a gyermekek örömmel ismerték fel a kövekből kirakott formákat. Még napokig beszélgettünk az óvodában a látottakról, s arról, hogy mi mindenre felhasználható a kő, mennyi gyűjtőmunka, válogatás, fantázia szükséges ahhoz, hogy egy ilyen kiállítás létre jöjjön.

 

„Szagos húsvét reggelén...”

A szülőkkel közös barkács délelőttöt tartottunk a húsvétot megelőző napokban, ahol projektor segítségével a régi idők húsvéti  hagyományaival is megismerkedtek a gyermekek, mellyel a tudatos hagyományápolás megőrzése, néphagyományaink értékeinek felelevenítése volt a célunk. A húsvéti előkészületek során (húsvéti színezők, közösen készített társasjáték, húsvéti memória kártyák és puzzle-k) felelevenítettük átélt élményeiket, meglévő ismereteiket a jelenlegi húsvéti szokásokról. Nagy volt a készülődés a barkács délelőttöt megelőző napokban. A kisfiúk titokban locsoló verseket tanultak, a kislányok lelkesen mesélték egymásnak, milyen meglepetésekkel várják az óvodai locsolkodást. A barkács délelőttön mindhárom csoportban nagy volt a nyüzsgés. Öröm volt nézni, ahogy a gyermekek a szüleikkel közösen készítették a húsvéti asztali és ajtó díszeket, hajtogatással csibe és nyuszi formákat. Dekopázs ás márványozás technika alkalmazásával szebbnél szebb húsvéti lúdtojások kerültek ki a szorgos kezek közül. A barkácsolás befejeztével a hagyományos locsolkodás vette kezdetét. A kislányok izgatottan készülődtek és szépen megterített asztaloknál várták a locsolkodó fiúkat. A fiúk a közösen tanult locsoló versek elmondása után ( voltak akik egyéni versek elmondásával kedveskedtek a lányoknak)  „megöntözték a lányokat, hogy el ne hervadjanak”. Természetesen a lányok részéről a  locsolásért járó csoki tojások, meglepik és a megvendégelés  sem maradtak el. A locsolkodás után közösen elfogyasztották a szülők által felajánlott süteményeket, üdítőket.     Köszönjük a kedves szülők nagy létszámú érdeklődését és aktív részvételét, valamint felajánlásaikat. Egy hangulatos, élményekkel teli délelőttöt tölthettünk el együtt ezen a napon.

 

Óvoda nyitogató

Óvoda nyitogató alkalmából kis közösségünket örömmel töltötte el, hogy sok szülő látogatott el gyermekével óvodánkba. A kicsik birtokba vehették csoportszobáinkat és az udvart. Bekapcsolódtak közös játékokba, barkácsolásba és természetesen arra is volt lehetőség, hogy a szülők az óvó nénikkel beszélgessenek. Mindenki nagyon jól érezte magát, sokan alig akartak haza menni. A kicsik a látogatás emlékére a dolgozók által készített meglepi ajándékot kaptak.

 

 

„ A legszebb mosoly”

A gyermekek izgatottan várták a fényképezkedést. A csoportfényképeket és a ballagók  fényképeit az egyéni fényképezések követték. Bea néni mindent  elkövetett annak érdekében, hogy a legtermészetesebb, legszebb mosolyt csalja a gyermekek  arcára.

 

Ovi-gála

Április 15-én újra megrendezésre került az Ovi-gála, melyen az iskolába készülő nagycsoportosaink mutathatták meg, milyen szépen tudnak szerepelni színpadon. A gyimesi csángók moldvai körtáncaiból tanultak meg kettőt a gyerekek és moldvai gyermekjátékot mutattak be a közönségnek. A viseletbe öltözött kislányok és ünneplőben lévő kisfiúk csinosan mutattak a színpadon. Egyszerre dobbantak a lábak, csattantak a kezek, hangosan szólt a csujogatás: „Kicsi nekem ez a ház, kirúgom az oldalát!” A gyermekek színvonalas előadását nagy taps követte a közönség részéről. Köszönjük a szülők elismerő szavait, segítő támogatásukat óvodásaink fellépése kapcsán. Köszönet illeti a felkészítő óvó néniket:  Gönczi Edit, Balla Anna, Orosné Farkas Hajnalka Tünde és Végh Cintia.

GALÉRIA