Üdvözöljük óvodánk weboldalán!

Október a Sásastóban

„Őszi szél táncol, forog, susog,

táncolnak vele az angyalok.”

Az októberi hónap több programot is kínált ovisaink számára. Elsőként az Állatok világnapját ünnepeltük meg. Ez alkalomból kirándultunk október 3-án Kenderesre, óvodánkba járó testvérpár otthonába, a Bíró család „farmjára”. Kicsik és nagyok együtt indultunk el, hogy a háziállatok megismerése mellett a felelős állattartásra is ráirányítsuk a gyermekek figyelmét. Már az autóbuszon való utazás is különleges élményt jelentett, hisz a legtöbb kisgyermek többnyire, vagy kizárólag csak személyautóval közlekedik. Odaérve nagyon kedves vendéglátásban volt részünk. Az állatok megfigyelése mellett kisbárány simogatására is lehetőséget kaptak a gyerekek, közben sok érdekes dolgot tudhattunk meg. A közvetlen élmények, tapasztalások, érzelmeket váltanak ki a gyerekekből és ezeket támogatva, erősítve nevelhetjük őket az állatok szeretetére, védelmére.  A fiúk csodálattal nézték a hatalmas munkagépeket. A bátrabbak beülhettek a kombájnba is. Meglepetésként lovaskocsizásban is részünk lehetett. A gyerekek és óvoda dolgozói nevében köszönet a Bíró családnak a szervezésért, lebonyolításért a mérhetetlen türelemért és kedvességért.

Ragyogó időben, október 15-én felkerekedett az óvoda nagyja, melyhez néhány biztosan kerékpározni tudó apraja is csatlakozott, hogy eltekerjünk a Kiserdőig. Anikó néni vezette, Mesi néni és Erika néni oldalról „biztosította”, Hajni néni pedig megörökítette és zárta a sort. A tempó persze egészen változatos volt, hol siettünk az elől haladók után, hol pedig kicsit megtorpantunk egy-két pici miatt, vagy bevártuk a lemaradókat. Sebaj, a lényeg, hogy mindnyájan jól éreztük magunkat. A színpompás erdő ontotta a kincseket számunkra. Hazafelé természetesen a falusi játszótér nem maradhatott ki az úticélból.

Október 25-én került sor a NABOK iskolai zsoltármondó versenyre, melyen óvodánkat Bacsó Anna, Bíró Lili, Fodor Bálint és Fodor Bence nagycsoportosaink képviselték.  Elsőként az ovisok állhattak mikrofon mögé. A zsűri emléklappal és színezővel jutalmazta a gyerekeket. Bátrak és ügyesek voltak.

GALÉRIA