Üdvözöljük óvodánk weboldalán!

Október a Sásastó Úti Óvodában

„Csináljon bármit, ami nyitogatja a szemét és eszét, szaporítja tapasztalatait. Ő azt hiszi, csak játszik. De mi tudjuk, mire megy ki a játék. Arra, hogy e világban otthonosan mozgó, eleven eszű, tevékeny ember váljék belőle.” ( Varga Domokos)

A hónap eleje az Állatok világnapja jegyében telt. Nagycsoportosaink és középsőseink lehetőséget kaptak, és baromfiudvar-látogatásra. Ezen a rendhagyó délelőttön testközelből megismerkedhettek a libával, kacsával, gyöngyivel, kaliforniai copfos fürjet nézhettek meg, és fürjet foghattak a kezükben.

A kacsa -, tyúk -, és fürjtojás méreteit, színeit hasonlíthatták össze egymással, majd libatepertőt és citromos teát kóstolhattak. Köszönjük szépen Borók Lajosnak és Béres Andrásnak, hogy lehetővé tették a gyerekek számára ezt a páratlan élményt!

Az Állatok világnapja alkalmából vetélkedőt is tartottunk. A három fős csapatok változatos feladatokon keresztül mutathatták meg, mi mindent tudnak az állatokról, élőhelyükről, a kicsinyeikről, de volt állathang felismerés, "kukac" gyűjtés, feladatlapok, békaderbi, és még Sün Soma is gyűjtött almát a tüskéire, amit aztán a gyerekek jóízűen elfogyasztottak. Sokrétű és változatos feladatok voltak, de derekasan helyt álltak a gyerekek, így a vetélkedő végén mindenki megkapta a gesztenye - érdemrendet is.

Óvodánk két csoportja október 6-án látogatást tett a Kenderesi Szakiskola almáskertjében, és a farmon is, ahol a jóízű alma-kóstolás után állatsimogatás és lovaglás is volt a programjaink között.

Október 5-én a Vigadóban jártunk, ahol Balla Piroska óvónő, versszerző interaktív meseelőadását élvezhettük. Az "ősztündér" kedves, csengő bongó hangja teljesen elvarázsolta a gyerekeket, akik örömmel vettek részt a mesében, így részesévé váltak az előadásnak.

Az ősz adta lehetőségeket kihasználva a legkisebbek a falevelekkel, termésekkel foglalkoztak, festettek, míg a nagyobbak számláltak, gesztenyefa-levelekkel csoportosítottak, kopogtattak, a gombák tulajdonságai vizsgálták látványos szemléltető eszközök segítségével, majd ők maguk is gombává változtak az esernyőikkel, és ennek segítségével tornáztak, táncoltak.

Az ősz beköszöntével az időjárás is hűvösebbé vált, ezért a csoportokban az öltözködés változásait figyelhették meg a gyerekek, csoportosították a ruhaneműket.

Az őszi zöldség-gyümölcshéten a kisebbek minden nap más és más gyümölcsöt, zöldséget kóstolhattak, a középsősök almás sütit sütöttek, a legnagyobbak pedig süni alakú vitaminbombát és zöldségsalátát készítettek, és fogyasztották jóízűen.

Az enyhe őszi időjárást kihasználva a kerékpározni jól tudó gyermekek egy kerékpártúrán is részt vehettek.

A Magyar Népmese Napja alkalmából óvodánk középsős és nagycsoportos gyermekeivel elmentünk a Morgóba, ahol egy érdekes kiállítást tekinthettünk meg. A gyerekek ügyesen válaszoltak a feltett kérdésekre. Jól tájékozottak a népmesék terén, büszkék lehetünk rájuk.

Október 25-én tartották meg a NABOK Kossuth Lajos Általános Iskola szervezésében a VI. Zsoltármondó versenyt, melyen óvodánkat Oláh Csinszka Panna és Kittlinger Attila nagycsoportos gyerekek képviselték. A gyerekek ügyesen, bátran mondták el a nagy számú közönség előtt a megtanult verset. Büszkék vagyunk Rájuk! Köszönjük szépen a szülők segítségét a felkészülésben!

Ebben a hónapban beindultak óvodánkban a játékos angol foglalkozások, tehetségműhely-foglalkozások. A Sakk-palota és a néptáncos Táncos lábak foglalkozások az első pillanattól kezdve nagyon népszerűek a gyerekek körében, szép számmal vesznek részt ezeken a nagycsoportosok.

 

Sásastó Úti Óvoda közössége

GALÉRIA