Üdvözöljük óvodánk weboldalán!

Október a Sásastó Úti Óvodában

„Csináljon bármit, ami nyitogatja szemét és eszét, szaporítja tapasztalatait. Ő azt hiszi, csak játszik. De mi tudjuk, mire megy a játék. Arra, hogy e világban otthonosan mozgó, eleven eszű, tevékeny ember váljék belőle.”

(Varga Domokos)

 

Ebben a hónapban rengeteg lehetőséget biztosítottunk óvodás gyermekeink számára a tapasztalatszerzésre, ismereteik bővítésére. A nagyobb gyermekek piaclátogatáson vettek részt. Közösen vásároltak, és a hazavitt zöldséget, gyümölcsöt az óvodában elfogyasztották.

 

„Alma, alma de kerek,

kóstoljuk meg gyerekek!

Ugye édes, ugye jó?

Nekünk hozta Őszanyó.”

 

Ebben a tanévben sikerült eljutnunk a kenderesi Almáskertbe. Feledhetetlen élmény volt a gyerekeknek a nagy almáskert, a sok érett alma látványa, szedése, és természetesen az evése is. Ebédig pedig a játszótéren mozogtak az ovisok. A buszozás külön élmény volt mindenki számára.

Október 13-án a zsoltármondó versenyen kettő nagycsoportos kislány: Máté Alexandra és Vinczer Petra vett részt, ahol nagyon szép eredményt értek el. Köszönet a felkészítésért a szülőknek és Balla Anna óvó néninek.

Az óvodánk kettő alkalmat biztosított a szülők számára eddig, hogy egy délutáni és egy délelőtti időszakot gyermekeikkel tölthessenek együtt. Október 7-én Sásastó napot tartottunk, ahol a résztvevők egy élményekben gazdag pár órát tölthettek el. Volt szalonna és virsli sütés, főtt kukorica kóstolás, barkácsolás és sok - sok mozgásos játék. A 24-i héten /5 napon keresztül / pedig nyílt hét volt mind a három csoportban. Nagyon örültünk annak, hogy sok szülő, majdnem mindenki, élt a felkínált lehetőséggel, és gyermeke csoportjában eltöltött egy kevés időt, betekintést kapott az ott folyó munkáról.

Október elsejétől, az intézményünk logopédusa segítségével, heti egy nap viccesen, lelkesen, változatosan, de alaposan megtornáztatja kicsi és nagy a nyelvét és az ajakizmait. Köszönet ezért Judit néni varázslatos személyiségének.

Végezetül Gönczi Edit óvó néninek gratulálunk a minősítésén elért szép eredményéért, az Őzike csoportos kicsiknek pedig, hogy egész délelőtt odafigyeltek az óvó nénire, és azt csinálták, amit az óvó néni eltervezett, ügyesek voltak. Büszkék vagyunk!

Sásastó Úti Óvoda dolgozói

GALÉRIA