Üdvözöljük óvodánk weboldalán!

Október a Sásastó Úti Óvodában

„– Öreganyó, nagyanyó!

A sárga ősz mire jó?

– Arra jó, hogy a napocska

szobánkat bearanyozza”

Cikkünk elején az Idősek napja alkalmából, szeretnénk minden kedves szépkorú olvasónknak jó egészséget kívánni!

Az óvodában megbeszéltük, hogy milyen nagyon jó, hogy vannak nagyszüleink és egyik jobb, mint a másik és nagyon szeretni, tisztelni kell Őket. Egy mondat az ő gondolatukból: „nagyon sok évet dolgoztak már”, és sokat „jártak a boltba, hogy finom ebédet készítsenek vasárnap a családnak”.

Októberben sorra jöttek a jelesnapok, igyekeztünk mindenhez kapcsolódni valamilyen formában.

Állatok világnapja: beszéltünk az élőhelyükről, arról mit esznek, kicsit átváltoztunk a kedvenc állatunkká, egy-egy fejdísz segítségével. Interaktív mesejátékban el is játszottunk egy állatos mesejelenetet.

 Betakarítás: az ősz nem csak az állatokról, de a betakarításról, téli tárolásról is szól. A jelenlegi helyzetre való tekintettel nem látogattunk ki a piacra. Felidéztük emlékeinket és saját piacot alakítottunk ki a csoportszobában és szabadon vásárolhattunk. A „vásárolt” piaci zöldségeket közösen feldolgoztuk és télire készítettünk csalamádét.

Termések: az ősz nem csak a csodálatos színeivel, hanem a terméseivel is ellátott bennünket, amelyeket különböző formában használtunk fel. Figurákat készítettünk, főztünk vele, sordísz volt, esetleg kukac teste vagy éppen lábmasszás eszköze, de majd ezekről a fotók mesélnek.

Az október fénypontja a középső és nagycsoportos gyermekek számára a várva várt kerékpártúra volt, melyet egy csodálatos, szép, őszi napra sikerült szervezni. Indulás előtt megbeszéltük hogyan kell helyesen közlekedni. A túra alatt folyamatosan figyeltünk a közlekedési szabályok betartására. A „nagy”- kerékpárosok ügyesen figyeltek egymásra, és nem történt ”ütközéses baleset” ahogyan ők mondták. A kerékpártúra nagyon tetszett az ovisoknak. Aki most nem tudott részt venni, mert még nem biztonságos a közlekedése, az az élménybeszámolókból igencsak kedvet kapott a gyakorlásra. Ezek után lelkesen kérték a szülőket, hogy gyakoroljanak, mert a következő túrára már szeretnének útra kelni ők is.

 

Kedves Olvasók!

Végezetül szeretnék önökkel megosztani egy pár fotót a csoportszobáinkról, melyek csodálatos átalakuláson mentek át. A fenntartó, az intézményvezetőnk, valamint az itt dolgozók kétkezi munkájának a segítségével varázsoltuk át a csoportokat, ahol a gyerekek csodálatos, esztétikus környezetben tölthetik napjaikat.

 

Kedves Szülők! Köszönjük az együttműködést, a korlátozó intézkedések fegyelmezett betartását!


GALÉRIA