Üdvözöljük óvodánk weboldalán!

Nyári élet a Sásastó Úti Óvodában

„Minden gyermekben megvan a cselekvési vágy és a világmindenség megismerésének igénye, csak annak kibontakoztatását kell elősegíteni.”  (Maria Montessori)

Óvodánk a nyár elején búcsúztatta el a Mókus csoport gyermekeit, hiszen elérkezett számukra az idő, hogy óvodás éveiktől búcsút mondjanak, és szeptember 1-én egy új környezetben, intézményben tevékenykedhessenek, „tanuljanak”. Ezen a napon az Őzike csoportos „középsős” gyermekek meglepték a nagyokat: ebédhez ők terítettek meg, könyvjelzőt készítettek számukra, és a ballagáson búcsú verssel, dallal, kis ajándékkal kedveskedtek.

 

A június – július – augusztus hónap az óvodánkban is aktívan, tartalmasan telt el. Június közepétől nagy szeretettel vártuk a Béla Király Úti és a Mocorgó Óvodából jövő gyermekeket. Dolgozóink figyelembe vették óvodánk adottságait, a gyermekek érdeklődését, az időjárás adta lehetőségeket, és így szerveztük meg a nyári tevékenységeinket.
Célunk volt, hogy a több csoportból, óvodából összekerült gyerekek a nyarat „szabadságnak érezzék.

A nyári élet során mindenki megtalálta a számára megfelelő, érdekes, kedves, stb. játéktevékenységeket, eszközöket.

Törekedtünk a nyári szabályok betartására, új kapcsolatok építésére, a régi kapcsolatok felelevenítésére, megtartására. Ezáltal bővült a gyermekek ismerete, tudása, fejlődött szociális magatartásuk, kreativitásuk, kommunikációs képességük alakult, és gyakorolták a gyermeki attitűdöket: együttműködés, segítés, elfogadás, stb.

Tevékenységeink voltak: homokozás, udvari mozgásfejlesztő játékok használata, barkácsolás, vizes játékok, konditerem használata, párakapu működtetése, motorozás, babaházi játékok, szerepjátékok, zuhanyozás, stb…

Köszönjük szépen a szülők hozzáállását a nyári időszakhoz, a felajánlott gyümölcsöket, amit a gyermekek jóízűen elfogyasztottak.

Köszönjük a vendég-óvónéniknek a nyári segítséget, ezáltal a szabadságolások is zökkenőmentesek voltak.

Udvari játékparkunk megújult kettőállásos hintaállvánnyal és gumitéglás aljzattal lett biztonságossá téve, melyet a fenntartótól kaptunk a gyerekek nagy örömére. Az udvaron lévő összes fatuskó kivételre került. És így szükségessé vált, hogy földdel (amit kaptunk) feltöltsük a hátsó udvart. Köszönjük szépen azoknak a szülőknek és gyerekeknek, akik ebben segítettek.

 

Sásastó Úti Óvoda dolgozói

GALÉRIA