Üdvözöljük óvodánk weboldalán!

Novemberi hírek a Sásastó Úti Óvodából

„Hull a dér, jön a tél,
Daru, gólya útra kél.”

A novemberi hónap óvodánkban ismét tartalmasan, mozgalmasan telt el. Ebben a hónapban a Mókus és a Nyuszi csoportos gyermekek a „Testünk” témakörbe mélyedtek el. Az Őzike csoportos nagyok pedig az időjárás -öltözködés területén bővítették ismereteiket. A közelgő ünnepekre  való ráhangolódás kapcsán előtérbe került a családról szerzett eddigi ismeretek és  az átélt élmények felelevenítése.

Óvodán kívüli programok is színesítették nagycsoportosaink hétköznapjait. November 04-én és 10-én az örökbefogadó osztálytól meghívást kaptunk a Vigadóba, két zenés előadást láthattunk, melyek gyarapították a gyermekek zenei ismereteit, zenei ízlésük fejlődését. Hatalmas és maradandó élményben volt részünk,  gyermekeknek és felnőtteknek egyaránt. Ezúton szeretnénk kifejezni köszönetünket NABOK Kossuth Lajos Általános Iskolának.

November 11-én óvodánkat hagyományainkhoz híven kis „libák” hada lepte el. Ezen a délelőttön gágogástól, mondókázástól, versenyjátékoktól „zengtek” óvodánk falai. Természetesen  napokkal azelőtt már folyt a ráhangolódás: mese Márton püspökről, Nils Horgerson csodálatos utazása a vadludakkal c. film megtekintése, fejdíszek készítése, ludak festése, díszítése, kedvenc dalok éneklése.

„Tudjátok-e ki volt Márton? Püspök lett egy katonából.”

A délelőtt zárásaként nem maradhatott el a libazsíros kenyér sem, amit a gyermekek jóízűen elfogyasztottak.

Hála = Köszönet. November 17-én tartottuk mindhárom csoportban a hálaadás napját. Az óvó nénik a gyerekek életkorát és  egyéni képességeit szem előtt tartva ,a gyerekek számára érthető ismeretanyaggal próbálták a délelőttöt emlékezetessé tenni. A csoportokban: reggel beszélgetőkörrel indítottunk, mit is jelent a hála, miért is lehetünk hálásak. A gyerekek próbálták megfogalmazni, hogy ők miért lehetnek hálásak. Gondolataikat az óvó nénik segítségével elhelyezték a közösen készített „Hála fára”. A gyermekek által hozott gyümölcsökből, zöldségekből berendeztük ünnepi asztalunkat, aminek tartalmát később a gyerekek elfogyasztották.

November 22-én lehetőségünk volt ellátogatni a Baptista Gyülekezeti házba, ahol Bögös Jenő lelkipásztor gitárral kísért előadását hallgattuk meg, majd a közösen megtanult kis dalt együtt is elénekeltük. A gyermekek érdeklődéssel figyelték és hallgatták a kivetítőn látható képek segítségével, hogy miért is lehetünk hálásak. Köszönjük szépen a tartalmas, meghitt délelőttöt.

Október második felétől elindultak az angol foglalkozások. A maroknyi kis csapatot nagycsoportos gyerekek alkotják.  Az angol nyelvű játékok, dalok során a magyar kultúra mellett az angol nyelvterületek szokásaival, hagyományaival is megismerkedhetnek a gyerekek. Lelkesen várják a foglalkozásokat, úgy érzem, sikerült kialakítani egy pozitív hozzáállást az angolhoz, ami jó alapot adhat a későbbi nyelvtanulás során.

Az utolsó hét a közös dekorálás, Mikulásvárás, a készülődés jegyében telt el.

Köszönjük a Szülők pozitív hozzáállását a kialakult járványügyi helyzethez. Vigyázzunk egymásra!

Sásastó Úti Óvoda dolgozói

GALÉRIA