Üdvözöljük óvodánk weboldalán!

November a Sásastó Úti Óvodában

"Szelek fújdogálnak,
Esők permeteznek,
Peregnek a levelek,
Tócsán vitorláznak."

Beköszöntött a november a Sásastó Úti Óvodába

November hónap első felében a Márton naphoz kapcsolódó hagyományokat dolgoztuk fel mindhárom csoportunkban. Számos tevékenység színesítette mindennapjainkat: népi dalos játékok, „libaetetés”, matematikai ismeretek bővítése, kézműveskedés, és nem utolsó sorban a gyerekek megismerkedhettek Márton legendájával is. A hét megkoronázásaképpen a szülőket vártuk nyílt délelőttjeinkre, ahol közösen barkácsolhattunk velük, és a játékos vetélkedőinkbe is beszállhattak. Ezt a fergeteges délelőttöt táncházzal zártuk, majd libazsíros és libatepertős kenyeret fogyasztottunk, hisz köztudott: "Aki Márton napon libát nem eszik, egész éven át éhezik!"

November 16-án a nagycsoportosok szüleinek szülői értekezlet volt, ahol a NABOK Kossuth Lajos Általános Iskoláról tájékoztatót adott igazgató úr és helyettese, valamint bemutatkoztak a leendő elsős tanító nénik. Természetesen a nagycsoportos óvó néni is tájékoztatta a szülőket a felmerülő kérdésekre válaszolva.

A fogadó órák folyamatosan zajlanak a szülőkkel előre egyeztetett időpontokban. Óvodánkban rendszeresen tartanak angol és tehetségműhely foglalkozásokat az óvoda pedagógusai: a Sakk-játék, és Táncos lábak foglalkozásokon is nagy létszámmal vesznek részt óvodásaink. Balogh Anita óvó nénivel érdekesebbnél érdekesebb helyekre barangolnak ovisaink a Móka - torna alkalmaival. Folyamatosak a játékos bibliaismeret és a hittan foglalkozások is Simon Krisztina és Liszka Noémi vezetésével. Szerda délelőttönként Rázsó Judit logopédus tornáztatja meg a gyermekek nyelvét.

November hónap végén, a hálaadás hetében nagyon sokat beszélgettünk a gyerekekkel, ki miért hálás. Egyik délelőtt melegen felöltözve kimentünk, tüzet gyújtottunk, és a tűz körül énekeltünk, táncoltunk, falatoztunk. Ki virslit, ki pirítós kenyeret eszegetett. A legkisebbek inkább benti tevékenységekkel – meséléssel, festéssel, a család szeretetéről való beszélgetéssel emlékeztek meg a hálaadásról, de „látogatóba” kijöttek ők is a tűz köré melegedni. A heti programsorozat zárásaként a Baptista Gyülekezet házába látogatott el óvodánk apraja-nagyja, ahol Bögös Jenő lelkész úr gondolatait és áldását hallgathattuk meg. Minden csoportunkban készült hálafa, és finomságok kerültek a hálaasztalunkra. Ezúton szeretnénk a szülők támogatását megköszönni, hisz az ő együttműködésükkel és segítségükkel valósult meg ez a nagyszerű program

Ebben a hónapban sokat beszélgettünk testrészeinkről, érzékszerveinkről, és a hideg idő beköszöntével a réteges öltözködés sorrendjét is felelevenítettük, gyakoroltuk. A hónap utolsó napja 30-a, András nap. Az András szó jelentése: férfias, ékes. Az adventi időszak ezzel a nappal kezdődik, így közösségünk apraja-nagyja is készülődik a Mikulás-várásra, és a karácsonyi előkészületekre.

Sásastó Úti Óvoda közössége

GALÉRIA