Üdvözöljük óvodánk weboldalán!

Nevelési év kezdete a Sásastó Úti Óvodában

„Megnyílott az óvoda,
varázslatos palota.
A falakról vidám bábok
kuncogják a nagy világot.  
Itt nevetgél sok barát,
felfedezünk száz csodát…”

Szeptember elsején mosolygós, vidám arcú gyermekek foglalták el az óvoda épületét, udvarát. Az újak kíváncsian, a régi óvodások pedig rátalálva rég látott barátaikra, örömmel léptek be csoportjaikba. Nagy örömmel fogadta óvodánk, hogy sok szülő minket választott, és a legdrágább, legféltettebb kincsüket, a gyermekeiket hozzánk hozták, ránk bízták. Köszönjük szépen! A befogadás és visszaszokás folyamatos volt, és mondhatni, zökkenőmentes. A kiscsoportosok nagyon ügyesen vették a szülőktől való elválás nehézségeit, minimális sírással léptek be néhányan, de könnyen vigasztalódtak a sok felajánlott játék és tevékenység láttán.

Mind a három csoportban megvolt az első szülői értekezlet, melyen szép számmal vettek részt a szülők. A nagyok és a középsősök közösen gyalogtúrán vettek részt a Sárga - gáthoz, és mindkét csoport volt piaclátogatáson, ahol az ősz kincseit tekinthették meg, és persze a vásárlás sem maradhatott el. Visszafelé még gesztenyegyűjtésre is volt alkalmuk.

Középsőseink a kellemes őszi időt kihasználva elsétáltak a ligetbe, és a lakótelepi játszótérre, ahol önfeledten vették birtokba a játékokat.

Nagycsoportosaink a hátsó udvar egy részét bunkerré alakították. Ez a közös munka még inkább összekovácsolta az amúgy is összeszokott társaságot.

Szeptember végére folyosóinkat ismét a szebbnél szebb gyermekmunkák színesítik, csodálatos őszi hangulatot teremtve.

Szeptember 18-án megtartottuk hagyományos Gyümölcsnapunkat. Ezen a napon a gyerekek kisebb - nagyobb kosárkával érkeztek az óvodába. Gyorsan gyűltek az "ősz kincsei", amit később jóízűen el is fogyasztottak. Ezen a napon volt: ügyességi mozgásos versenyjáték, körjáték, közös éneklés, tánc, és lehetett fotózkodni is, amit a szülők is nagyon élveztek.

Az őszi gyümölcsnapunk/hetünk megkoronázásaként meghívtuk óvodánkba a RépaRetekMogyoró együttest gyerekek és felnőttek nagy örömére. A két tagú formáció - Dóri és Zsuzsi - kellően megmozgatta óvodánk apraját-nagyját, igazi bulihangulatot teremtve. A műsor interaktív volt: gyermekeink kaptak a kezükbe pompomokat, csörgőket, de volt két nagy ejtőernyő, és a buborekfújó gép sem maradhatott el a koncertről. Az előadást a Boldog Gyermekekért Alapítványunk alapítványi pénzéből finanszíroztuk.

Szeretettel köszöntjük óvodánkban Tóthné Csípő Sára – Saci nénit, aki a nagyok csoportját erősíti. Kedves személyiségével azonnal beilleszkedett a csoportba, és a gyerekek is és a dolgozók is nagyon hamar megszerették, elfogadták.

Rázsó Judit logopédusunk szerdai napokon tart csoportos és egyéni foglalkozásokat gyermekeinknek.

Szeptember 27-én megtartottuk a hagyományos Sásastó-napunkat. Közös szalonna – és virslisütés, palacsintázás, jó hangulatú beszélgetések, játékok, focimeccsek és vidám nevetések töltötték meg óvodánk udvarát. Köszönjük, hogy eljöttetek!

Sásastó Úti Óvoda közössége

GALÉRIA