Üdvözöljük óvodánk weboldalán!

Nevelési év kezdete a Sásastó Úti Óvodában

"Piros labda, fakocka,
Kezdődik az óvoda.
Gyülekezik a sok gyerek,
Mint szőlőfürtön a szemek.
Mennyi játék, mennyi kép!
Mennyi öröm vár itt még!
Úgy döntöttem, ide járok,
Barátokra itt találok."

Óvodánk örömmel fogadta, hogy sok szülő választott bennünket, és hozzánk hozták legdrágább kincsüket, a gyermekeiket. Köszönjük szépen a bizalmat!

Az első időszakban 20 kiscsoportos beszokását egyengették az óvónénik az egyéni igények figyelembevételével. A legkisebbek ez idő alatt megismerkedtek mindennel, gyakorolják a kialakult szokásokat.

A nagyobbak visszaszokása zökkenőmentes volt, szeptember elején boldogan vették birtokba az ovi udvarát, a csoportszobákat. Nagyon örültek egymásnak, a viszontlátásnak!

Az óvoda első hónapja tele volt eseményekkel, programokkal. A középső és nagycsoportos gyerekek részt vehettek egy kiállításon a Galéria Könyvtárban, majd a Morgóban tekinthették meg Csima Anna alkotóművész kiállítását.

Egy keddi napon piacra látogatott a két csoport, ahol őszi gyümölcsöket vásároltunk, és az oviban jóízűen elfogyasztottunk.

Megtekinthettük a Vigadóban a hortobágyi kiállítást, mely a nemzeti park 50. jubileumi születésnapja alkalmából került bemutatásra.

Mivel az időjárás ebben a hónapban nagyon kegyes volt hozzánk, egy gyalogtúrát tettünk a vásártérre, ahol megnézhettünk közelről egy kukoricatáblát, és a hatalmas területen énekeltünk, körjátékoztunk, fociztunk. Kellemesen elfáradtunk!

Az őszi gyümölcsnapunkat is a jókedv, móka és kacagás kísérte. Szőlőt szemezgettünk, gyümölcsöt daraboltunk, vetélkedtünk, lopkodtuk az öreg csősz szőlőjét, majd rendezvényünk zárásaként egy táncház keretein belül mulattunk. Emlékezetes volt kicsiknek, nagyoknak egyaránt! Ezúton is köszönjük a szülőknek a beküldött gyümölcsöket!

A Magyar népmese napjára a nagycsoportos gyermekek egy meseelőadással (A só) készültek kisebb társaiknak, amit a kiscsoportos és középsős gyerekek nagy szeretettel fogadtak. Az előadás végén hatalmas tapssal jutalmazták a kis színészeket kisebb társaik.

Nagycsoportosaink részt vettek a II. Baptista Sportnapon, ahol változatos mozgásformákkal edzettünk, és kellemesen elfáradtunk. Jól éreztük magunkat!

A hónap legvégén megtartottuk hagyományos Sásastó napunkat. Nekünk, dolgozóknak is nagy öröm volt a családokkal együtt lenni, sütögetni, beszélgetni, hisz együtt lenni jó! Köszönjük szépen, hogy megtiszteltek bennünket részvételükkel!

Várakozással telve készülünk az októberre, ami hasonlóan eseménydúsnak ígérkezik!

 

A Sásastó Úti Óvoda dolgozói

GALÉRIA