Üdvözöljük óvodánk weboldalán!

Mit rejt a december a Sásastó Úti Óvodában?

"Hű de klassz vagy Télapó,
A te szíved csupa jó!
Hópelyhes a szakállad,
Nem nyomja gond a vállad."

 

December hónap: várakozás, készülődés, advent, Mikulás, ajándékozás, ünnep, szeretet, család, csillogás, fenyőfa, karácsonyfa, angyalok, Jézus születése, és még sorolhatnánk.

December 6-án végre eljött a várva várt Mikulás. Sajnos tavaly nem tudtunk vele találkozni. Ezen a napon nem csak Ő, hanem óvodánk is pirosba öltözött. Feldíszítettük a csoportszobáinkat, öltözőinket, és dallal, verssel köszöntük meg a kapott csomagokat és ajándékokat. Délelőtt folyamán a gyerekeket egy megterített ünnepi asztal is várta. Ezen a héten a tél egy kicsit megmutatta magát, kevés hó is esett, amit természetesen ki is használtunk. Az olvadás ellenére az udvarunkra sikerült egy hóembert is építeni minden gyerek örömére. Sokat beszélgettünk a családról, a szeretetről, a "családi fészek melegéről". Családi fotókat gyűjtöttünk, rajzoltunk, festettünk, nyírtunk, ragasztottunk, zenét és mesét hallgattunk.

 

"Szeretem a karácsonyfát,
annyi édes örömöt ád.
Angyal szárnyon földre szállott,
Aki hozta, legyen áldott."


Minden kis óvodásunk már nagyon várta a közelgő ünnepeket, hogy vajon mindenkinek teljesül - e az álma, amit kívánt. Minden délelőtt más - más technikával készültek a karácsonyi díszek. A legkisebbek is lelkesen, önállóan dolgoztak az előre kivágott formákból, elemekből, és ragyogott az arcuk a kész munka láttán. Készültek: asztali díszek, mécsesek, gyöngyből - hama gyöngyből karácsonyi díszek, üdvözlőlapok, stb. Mind a három csoportban megtörtént a karácsonyváró délelőtt, az ajándékozás, amit a szülői szervezettől kaptak. Ünneplőbe öltözve ezen a napon dallal, verssel kívántak a gyerekek Boldog Karácsonyt és Új Esztendőt, ami az óvodai zárt csoportba fel lett töltve. Szülői hozzájárulással a szeretetasztalunk megtelt jobbnál - jobb finomságokkal, amit ezúton is szeretnénk megköszönni. Nagycsoportos óvodásaink még részt vettek: Mikulás - kupán, amit a NABOK Kossuth Lajos Általános Iskola szervezett, ahol nagyon jól szerepeltünk. Volt videoklip felvétel "Kollányi Zsuzsi" egyik dalához. Tanító nénik is ellátogattak egy délelőtt hozzánk, és közös barkácsolásra invitáltak bennünket. December 17-én meghívást kaptak a nagyok az összes Baptista intézmények által szervezett adventi rendezvényre. Itt a gyermekek elhelyezték a nagy közös fenyőfára a díszeket, közös éneklés és a műsor megtekintése után átvehette minden óvodás a cipős doboz ajándékot. Boldog, mosolygós arcok lepték el a rendezvényteret. Köszönjük az Baptista Szeretetszolgálat EJSZ adományát: cipős doboz, 5 család részére az élelmiszer csomagot és a Regió Játék ajándékait.

Mindenki nagyon boldog és hálás volt ezeken a napokon!

 

Sásastó Úti Óvoda dolgozói

GALÉRIA