Üdvözöljük óvodánk weboldalán!

Március a Sásastó Úti Óvodában

A hónap első hetében nagy volt a sürgés- forgás a csoportjainkban a fiúk „háza tájékán”, hisz szorgos kezek saját készítésű meglepetéssel és verssel készültek a kislányoknak és az óvoda valamennyi dolgozójának. Március 8-án, a nemzetközi nőnapon át is adták az ajándékokat. Nagyon meghitt nap volt, köszönjük szépen. :)

A legkisebbek mesedramatizálással és ültetéssel, csíráztatással köszöntötték a tavaszt.

Március 15-e hetében megemlékeztünk az 1848-as márciusi eseményekről, készültek csákók, kokárdák különböző technikákkal: fonalból, festéssel, varrással, és ellátogattunk az emlékműhöz is. Huszárok, kisdobos, és zászlóforgatók vezettek fel bennünket, és szavalták el nekünk Petőfi Sándor: Nemzeti dal című művét. Köszönjük középsőseink közreműködését!

A hónap második felében került megrendezésre az Ovi Gála. Az iskolába készülő nagycsoportosok mutatták meg magukat a színpadon szüleik nagy örömére, és az óvó nénik büszkeségére. Azt hiszem, mindannyiunk nevében mondhatom, hogy ebben az évben is egy rendkívül színvonalas délutánt tölthettünk el együtt. Fantasztikus volt látni, ahogy az óvodák gyermekei, dolgozói a színpadon szerepelnek, örömmel, lelkesen és nagyon bátran. Bátorság is kellett bizony, hiszen a Vigadó teljesen megtelt, teltház előtt szerepeltek a gyerekek. Volt táncos műsorszám, verses rész, és voltak gyerekek, akik szólót is énekeltek. Köszönjük a többi óvoda műsorát is, nagyon ügyesek voltak, örömmel néztük őket, és minden csoportnak méltán járt a vastaps a produkció után. Óvodánk nagycsoportosai vidám tavaszi játékcsokorral készültek, és nagyon lelkesen játszották el a színpadon. Ám ezzel nem volt vége a szereplésnek, mert másnap a Kisúj Étteremben megrendezett nyugdíjas rendezvényen szintén előadhattuk a kis műsorunkat. Köszönjük a kedves szülők támogató hozzáállását és a gyerekek, valamint kollégáink munkáját!

Ezen események után a víz világnapjára készültünk. Mindhárom csoportban beszélgettünk a vízi élőlényekről: növényekről-állatokról, és miközben ismereteik bővültek, különböző technikákkal el is készültek az akváriumok, tengeri élőlények: halak, teknősök, rákocskák, békák stb. A kis -és középső csoportosok elsétáltak a bárányos-kúthoz, ahol halakat etettek és megkóstolták a kút gyógyvizét, a nagycsoportosok pedig a víz körforgásáról, a vízvédelméről még tovább bővítették ismereteiket.

Március 25-én a NABOK Kossuth Lajos Általános Iskola 2.c osztálya látogatott meg bennünket, és készült számunkra egy kedves műsorral, melynek címe: Gergely-járás. Köszönjük szépen a gyerekek, és tanítóik, Győriné Tóth Edina és Bögös Hanna munkáját, valamint Földesné Keresztes Marianna közreműködését. Az előadás után megvendégeltük őket egy kis aprósággal, majd lehetőségük nyílt kicsit közösen játszani az óvodásainkkal. Többen nosztalgiázni jöttek vissza közénk, hisz két éve még a Sásastó oviba jártak. Jó volt látni őket!

A hónap utolsó hetében, a szünet előtti napokban mindhárom csoportunkban megtartottuk a hagyományos húsvéti készülődést, a barkácsdélelőttöt. A szülők nagyon szép számmal el tudtak jönni. Köszönjük szépen a részvételt, boldoggá tesz bennünket is, amikor egy pár órát eltölthetünk együtt. A húsvét hagyományait őrizve a locsolkodás és a húsvéti tojáskeresés is megvalósult, majd ezek után az ünnepi terített asztal mellett csemegézhettek a gyerekek. A nap megkoronázásaképpen igazi nyuszisimogatásra is lehetőség nyílt kolléganőnk jóvoltából. Kellően ráhangolódva készülhettek a családok a húsvéti ünnepekre.

A szünetben a mi óvodánk volt az ügyeletes, ahová szeretettel vártuk a vendég gyerekeket is. A tavaszi szünet után újult erővel várjuk vissza a csemetéket erősen, egészségesen, hisz a következő hetekben is rendkívül sok minden vár ránk!

Óvodánk közössége és gyermekei szeretnék megköszönni Bálint-Németh Klára adományát, mellyel meglepte óvodánkat, ezzel örömet okozva a kicsiknek-nagyoknak egyaránt. Köszönjük szépen!

Sásastó Úti Óvoda közössége

GALÉRIA