Üdvözöljük óvodánk weboldalán!

Május a Sásastó Úti Óvodában

Ebben a csodálatos hónapban köszöntöttük az Édesanyákat, és a nagyok búcsút vettek szeretett óvodájuktól, elballagnak.

Május első hetében az édesanyákat, nagymamákat, keresztmamákat egy szépen feldíszített ünnepi sarokban, meghitt hangulatban köszöntötték a gyerekek. A tanult kis köszöntő után saját készítésű ajándékokat átadva megvendégelték süteménnyel és innivalóval az ünnepelteket. A nagycsoportosaink elmentek a szociális otthonba, hogy egy kis tánccal, verssel köszöntsék az időseket anyák napja alkalmából.

Május 15-én, gyermeknapi előzetesként vendégül láthattuk az Ákom - bákom bábcsoportot Debrecenből. A világgá ment csacsi és bari című mesejátékot adták elő, mellyel örömet okoztak kicsiknek-nagyoknak egyaránt. A két bábszínész az előadás után szívesen beszélgetett az érdeklődő gyerekekkel, akik még a bábszereplőket és egyéb kellékeket is kezükbe vehették. Köszönjük szépen az élményt!

Május 23-án -hagyományainkhoz híven- a nagyok vonatos kiránduláson vettek részt Debrecenbe. A csodálatos Vojtina bábszínházban nézhették meg az Égig érő fa című előadást. Nagyon jól sikerült a napunk, kellően elfáradva, de rengeteg élménnyel térünk haza. Mindkét rendezvény az óvoda alapítványi bevételéből volt finanszírozva.

A középső -és kiscsoportosok a hónap során sokat foglalkoztak a madarakkal, fákkal. Sárból és szalmából igazi fecskefészket készítettek, melyek a folyosóinkat, öltözőinket díszítik. Heti témáink voltak ezeken kívül a háziállatok, és a „színes hét” sem maradhatott el.

A nagycsoportosok búcsúztatása a kedvezőtlen időjárási előrejelzések miatt a Türr István Közösségi Központban került megrendezésre. Idén 20 kispajtás köszönt el óvodánktól. A ballagási dekoráció gyönyörű, esztétikus volt, a műsor színvonalas, a gyerekek csodálatosak. A sok gyakorlás meghozta a gyümölcsét. Köszönjük Papp Bernadett és Szabó Katinka óvó néniknek a felkészítést, valamint Szerencsi Józsefné, Rózsika dajka néninek a segítségét. A gyermekeknek jó tanulást, vidám iskolás éveket kívánunk! A nagycsoportosaink a ballagás után megnézték a helyi vasúttörténeti kiállítást Szűcs Lajos kalauzolásával. Élménnyé varázsolta felnőttnek – gyereknek egyaránt azt a délelőttöt.

Május 31-én délelőtt gyermeknapot tartottunk az óvodánkban. Sok mozgásos, ügyességi feladatban vehettek részt a kicsik és nagyok. Természetesen a meglepetés sem maradhatott el. Köszönjük a SzSz tagoknak a vásárlást!

Május 09-én volt az utolsó "Móka torna" a középsős gyermekeknek. Köszönjük Balogh Anita és Gönczi Edit óvó néniknek a sok sok hangulatos, vidám, szórakoztató mozgásos foglalkozásokat. A nagyok játékos angol foglalkozása is ebben a hónapban fejeződött be. Köszönjük szépen Papp Bernadettnek, hogy egy kicsit bevezette a gyerekeket az angol nyelv rejtelmeibe.

Sásastó Úti Óvoda közössége

GALÉRIA