Üdvözöljük óvodánk weboldalán!

Június, július, augusztus a Sásastó Úti Óvodában

„Végre nyitva az óvoda ajtaja!”
Boldogan vettük újra birtokba óvodánkat, nem csak a gyermekek mi is boldog mosollyal érkeztünk a napi munkába. Nagyon jó volt látni azt, ahogyan a gyermekek igazi őszinte boldogsággal fordultak társaik és a felnőttek iránt. Hetek teltek el és egyszerűen nem tudtak betelni az együtt játszás örömével. Vidáman és nagy szeretettel fogadták az újra Óvodába érkező kis pajtásaikat.

A nyári időszakban is fontos, hogy az óvodai életet olyan tartalommal töltsük meg, amely bár egy kicsit eltér a megszokottól, mégis színes, változatos, és élményekkel teli legyen. Sokat tartózkodtunk a szabadban, reggel jó idő esetén már az udvaron gyülekeztünk, igyekeztünk kihasználni az udvarunk adta lehetőségeket: a sok játékot, a nagy fák árnyékát. A napirend alakításával lehetőséget biztosítottunk arra, hogy a gyermekek jól szervezetten tölthessék mindennapjaikat. Az udvaron való tartózkodás idején, mindig elmondjuk a baleset megelőzés szabályait, hogy ügyeljenek saját és társaik testi épségére. Ez most azért is volt fontos, mert az óvodai alapítvány bevételéből és a fenntartó támogatásának segítségével az első udvarunk betonos, kockaköves részét aszfaltoztatni tudtuk. Így már egyenletes felületet kapott, és a felülete csúszósabb volt. A kényszerbezárás ideje alatt óvodánkban előre hozott felújítások történtek, melyek a nyílászárók cseréjére, csoportszoba, folyosók, konyha meszelésére, belső ajtók mázolására irányultak. Ezúton is köszönjük a fenntartó támogatását! A nyár folyamán kiemelt feladat volt a kialakult vírushelyzet miatt a folyamatos testápolási szokások, fertőtlenítések, az alapos, előírt „szabályos” kézmosások begyakorlása. Hőségriadó esetén kiemelten figyeltünk a gyermekek hűtésére, az árnyékban, vagy hűvös helyen való tartózkodásra. A nyári játékokhoz biztosítottuk az eszközöket, helyet és elegendő időt. Árnyékos helyen, teraszon teremtettünk lehetőséget a szabályjátékokhoz, konstrukciós játékokhoz, szerep játékokhoz, vizuális tevékenységekhez az eszközöket: rajzoláshoz, festéshez, gyurmázáshoz, barkácsoláshoz. A homokozóban nagy meleg esetén engedtünk vizet, hogy lehetőségük legyen a várárkot föltölteni, „dagonyázni”.

A nyár folyamán készültek, repülők, helikopterek, repülő madarak, koronák, pillangók és még sok-sok kreatív játék.

A pünkösdi királyt és királynét is meg választottuk. A koronázást megelőzően egy héten keresztül mindennap próbatételre került sor majd a legügyesebbekből megválasztottuk a királyt és királynét. Meglepő módon mindenki fej –fej mellett teljesített, így mindannyian királyok vagy királynék lettek.

A nyár közkedvelt gyümölcsét is örömmel fogyasztottuk.

A mezítlábas ösvényünket is sokat használtuk.

Fenntartói engedéllyel megtarthattuk a nagyok búcsúztatóját, kicsit másképp, mint eddig. Most mi felnőttek búcsúztunk Tőlük és az óvodás éveiktől!

Ezúton is kívánunk Nekik boldog iskolás éveket!

Reméljük, hogy óvodánkban minden gyermek jól érezte magát.

GALÉRIA