Üdvözöljük óvodánk weboldalán!

Nyár kezdete a Sásastó Úti Óvodában

Június hónap is bővelkedett programokkal, tennivalókkal. A hónap elején került megrendezésre az Oviolimpia, melyen intézményünk 4 óvodájának nagycsoportosai vettek részt 10-12 fővel. A színvonalas rendezvénynek a NABOK Kossuth Lajos Általános Iskola adott otthont.  A bevonulás után sor került egy közös bemelegítésre, majd a csapatok megkezdték a versengést. Az öt számból álló sorversenyek után minden csapat kupát, és minden gyermek érmet kapott. Köszönjük a Petőfi Óvodának a szervezést, nagyon jól éreztük magunkat! A délelőtt lezárásaként kis csapatunk egy finom fagylaltozás közben pihente ki a versengés fáradalmait.

A hagyományos nyár eleji kerékpártúránk is sikeresen lezajlott. Szép számmal pattantak biciklire a középsős és nagycsoportos gyerekek, óvodai dolgozók és néhány szülő, hozzátartozó. Remek időt fogtunk ki, és tekertünk el a Horváth-tanyára, ahol a gyerekekkel megnézhettük az állatokat, és a játszótéren „piknikeztünk”, játszottunk. Köszönjük Baloghné Horváth Juditnak a lehetőséget és a hozzátartozók segítségét is!

Idén júniusban ismét megrendezésre került az Alapítványi Sportnapunk. A színvonalas eseményen először a csoportjaink bemutatóit tekinthették meg a vendégeink, majd az ovis balettcsoport előadása következett Lenkei Dzsenifer vezetésével. Ezután Monoki Dóra és Tóth Fruzsina mazsorettbemutatóját láthattuk, majd Deme-Zsoldos Mónika és csapata segítségével egy közös bemelegítésre került sor, melyet a Nagy Futás követett. A futás után megnyílt a büfé is, és a gyerekek, családok változatos játékokkal játszhattak. A hátsó udvaron a Mosolyudvar Népi Játszótér biztosította a szórakozást, és volt ezen kívül rókafarok keresés, csillámtetkó, lufihajtogatás, lovasfogatozás, melyet köszönünk Monoki Ferencnek és az érdeklődők megtekinthették Oros Sándor „Szöcskéjét” is, ami egy saját építésű, cross versenyautó. A focidrukkerek sem maradtak le semmiről, hiszen óriáskivetítőn, klimatizált teremben, friss popcornnal szurkolhattak kedvenc csapataiknak. Köszönjük szépen, hogy együtt lehettünk!

Ebben a hónapban ért véget a két tehetségműhely foglalkozás is, a Sakkpalota, melynek vezetője Szabó Katinka és a „TáncosLábak”, melyet az év folyamán Gönczi Edit tartott.  Mindkét tehetségműhely utolsó foglalkozása nyílt volt, ahol a gyerekek a szüleikkel együtt játszhattak, táncolhattak. Köszönjük szépen, hogy eljöttetek, kedves Szülők!

A nyári időszak kezdetével a fejlesztő foglalkozások és a hittan, illetve bibliaismereti foglalkozások is véget értek. Köszönjük szépen Toldiné Tölgyvári Rita, Liszka Noémi és Simon Krisztina egész éves munkáját.

A nyár beköszöntével is tudatosan készülünk nap mint nap, hogy gyermekeinknek különböző változatos tevékenységeket kínáljuk fel. Természetesen ezek mellett a szabad játék mindvégig biztosított. Június közepétől három óvodából vendég gyerekek érkeztek, akiket nagy szeretettel fogadott mindenki - gyermek és felnőtt egyaránt. A folyamatos udvari tartózkodás során kiemelt figyelmet fordítottunk az egyéni szükségletek kielégítésére, melyben a nevelőmunkát segítők nagy segítségünkre vannak. A nagy kánikula alatt biztosítva van a folyadék, párakapu, árnyékos hely, pihenés stb. Minden gyermek megtalálta a neki kedves, szórakoztató tevékenységet, elfoglaltságot, és közben új barátságok szövődtek. Öröm együtt látni az óvodásainkat a vendég gyerekekkel.

Sásastó Úti Óvoda dolgozói

GALÉRIA