Üdvözöljük óvodánk weboldalán!

Január a Sásastó Úti Óvodában

A téli természeti jelenségek nagy hatással vannak a gyermekekre. A Sásastó Úti Óvoda udvarára tévedő madarak a téli hidegben sincsenek magukra hagyva. A kisgyermekeknek fontos, hogy minél előbb megmutassuk, mennyire szükséges a madarak védelme, hiszen ebben a korban még nagyon fogékonyak az efféle ismeretekre.

A téli madárvédelmet már a kicsiny gyerekek is megtanulhatják, ehhez igyekeztünk minél több élményt és ismeretet biztosítani számukra. Egy hétig minden a madarak körül forgott!

Az volt a célunk, hogy még tudatosabban és célirányosan felhívjuk a gyermekek és közvetetten a felnőttek figyelmét a téli madárvédelemre. A téma feldolgozásában az óvoda apraja-nagyja aktívan vett részt.

Az igazi élményeket a téli játékok adták volna, a közös hóember, hóvár építés, szánkózás, hógolyózás, csúszkálás a jégen! Sajnos az időjárás, ezt nem tette még lehetővé számunkra. Sétáink alkalmával érdeklődéssel fogadták a gyerekek - ha felhívtuk figyelmüket - az időjárás változásaira /köd, zúzmara, jégcsapok, hideg szél, csúszós út/. Törekedtünk arra, hogy a körülményekhez képest, minél többrétű tapasztalathoz és ismerethez jussanak óvodásaink. Évszakok, napszakok, téli időjárás, mackós hét, színek világa került előtérbe ebben az időszakban.

GALÉRIA