Üdvözöljük óvodánk weboldalán!

Február a Sásastó Úti Óvodában

„Jön a tavasz, megy a tél,
Barna medve üldögél,
kibújás vagy bebújás?
Ez a gondom, óriás!”

Február második napját mindhárom csoportban izgatottan vártuk, hiszen kíváncsiak voltunk, hogy kibújik e a medve a barlangjából, és meglátja e az árnyékát? A gyerekek nagyon várták mindhárom csoportban: macibábok készültek festéssel, ragasztással, a kisebbeknél előre kivágott formákból készültek a szebbnél szebb alkotások, melyek a csoportszobáink és folyosóink díszei lettek. A mozgás terén az utánzós játékoké volt a főszerep, pl. macifogó, de nagyon sok medvés verset, dalokat tanultak meg a gyerekek, melyeket szívesen mondogattak, dúdolgattak játék közben is. Épültek medvebarlangok is, melyeket a gyerekek előszeretettel birtokba is vettek.

A következő héten már a farsangra készülődtünk, amit izgatottan vártak a gyerekek. A farsangi néphagyományokról, népszokásokról beszélgettünk, meglévő ismereteinket felelevenítettük. Jöttek a kíváncsi kérdések: Te minek öltözöl? Mi leszel a farsangon? Zenehallgatással, jelmezekhez kapcsolódó versekkel, álarc, bohóc, szemüveg dekorációval megalapoztuk a hangulatot. Óvodánk a szorgos kezek által dzsungellé változott: banánlevelek, liánok, dzsungellakó állatok népesítették be folyosóinkat, csoportszobáinkat. A két csodálatos vízesés is a kreatív és ügyes kezű óvónéniknek köszönhető, mely szemet gyönyörködtetően tárult a látogatók elé. Az Őzike csoportban február 10-én, a Nyuszi és Mókus csoportban február 11-én került sor a jelmezesek kavalkádjára, melyben remekül megfértek egymás mellett a királylányok, szuperhősök, vadállatok, és sok-sok csodálatos maskara. Köszönjük a szülőknek a jelmezeket, a verstanulásban a segítségüket, a felajánlásaikat. a Szülői Szervezet tagjainak a tombolatárgyak megvásárlását.

Február 13-án hétfőn is folytatódott a karneváli hangulat a házifarsanggal, ahol a csoportok bevonultak egymás termébe, kis verssel, dallal köszöntve társaikat. Lezárásképp a nap végén lézerdiszkó volt a tornaszobában. Nagyon jó hangulatban telt el ez a programsorozat, melynek koronázása volt a konyháról kapott farsangi fánk, melyet ezúton is köszönünk szépen!

A hónap hátralevő részében a nagyok a geometriai formákkal, mindhárom csoport a színekkel és a különböző foglalkozásokkal, mesterségekkel foglalkoztak. A nagycsoportos gyerekek könyvtárlátogatáson vettek részt, ahol megismerhették a könyvtár működését, készült egy közös olvasójegy, ami segítségével kölcsönözhettek is könyveket. A középsősök felkeresték egy nagy séta során a lehetséges munkahelyeket, foglalkozásokat, ezáltal mélyítve meglévő ismereteiket. Sokat járunk élményszerző sétákra, ahol az ébredő természet, a közeledő kikelet csodáit figyelhetjük meg. Az első tavaszi virágokat, pl. a hóvirágot, téltemetőt, krókuszt már önállóan is felismerik a gyerekek, és mindig van kérdésük a számukra még ismeretlen növényekről. A környék gólyafészkeit is ismerik már, de még szomorkásan állapítják meg, hogy egyelőre üresen állnak. Már nagyon várjuk az igazi tavasz eljövetelét, és a tartósan jó időt.

Sásastó Úti Óvoda közössége

GALÉRIA