Üdvözöljük óvodánk weboldalán!

Február a Sásastó Úti Óvodában

Február: Böjtelő hava, Télutó, Jégbontó hava

 

"Csivitel a sok veréb:
Tél úrfiból már elég!
Zord Február tova fuss,
Jöjj el hamar Március,
Zsenge lánya, Napsugár,
Kicsi és nagy téged vár!"

 

Mind a három csoportban a gyerekek Medvés hetet tartottak (bár a karantén néha közbe szólt). "Kibújás vagy bebújás, Ez a gondom, óriás!" Különböző tevékenységi területen sok lehetőség nyílt új ismeretszerzésre, és biztosítva voltak a gyerekek számára a komplex tevékenységek is. A meglevő ismereteket felelevenítettük, és közben a medvével kapcsolatos ismeretek bővültek, mélyültek. Grafomotoros ügyesítés is volt. Készültek szebbnél szebb macibábok, festés, ragasztás, a kisebbeknél előre kivágott formából készültek a gyönyörű alkotások. Az elkészült munkákkal díszítettük az öltözőinket, csoportszobáinkat. A mozgás területén is az utánzójátékoké volt a főszerep (macitorna, medvefogó). Sok ideillő verset, mondókát, dalokat, dalosjátékokat tanultak meg óvodásaink, amiket később is mondogattak, dúdoltak. Játékidőben medvebarlangok is készültek a szőnyegen. Birtokbavétel után /aki nem félt a sötétben / nagy élvezettel játszottak odabent. Természetesen volt egy kis visítozás, hangoskodás is.

Mindenki nagy örömére a "Farsangi hetünket" izgalommal várták a gyerekek. Jöttek a kérdések „Mi leszek? Milyen ruhám lesz? Óvó néni, te minek öltözöl fel?” Célunk volt, hogy óvodásainkat megismertessük a farsangi néphagyományokkal, népszokásokkal. Előzetes ismereteket felelevenítettük. Az irodalmi és zenei anyaggal a farsangi hangulatot előkészítettük, megalapoztuk. Történt film nézése is a témáról. Ezeket megbeszéltük, és az itt szerzett ismeretek mélyítésre kerültek. Folyamatosan készültek a dekorációk, sapkák, szemüvegek, álarcok, bohócok. Közösen verseket, dalokat, csúfolókat, mondókákat gyakoroltunk kis farsangi műsorunkhoz. Elérkezett a vigasság napja. Őzike csoportban február 11-én, a Mókus és a Nyuszi csoportban február 18-án volt megtartva a jelmezes csoportos farsang. Február 14-én „Pizsi Party” volt egész délelőtt. Ezen a napon tréfás, mozgásos versenyjátékok tették még vidámabbá a lelkes kis csapatokat. A nap fénypontja mégis a tornaszobában megtartott „lézer disco” volt. Még napokig beszélgettek a gyerekek az átélt élményeikről. A farsangi műsorokat a szülők a zárt óvodai csoportban nézhették meg. Köszönjük a szülőknek a szép jelmezeket, a csoportpénzből tombolatárgyak megvásárlását a gyermekeknek, amik hasznosak voltak és örömet szereztek vele. A napközi konyhának köszönjük a fánkot, amit a gyerekek jóízűen elfogyasztottak.

A hónap végén óvodánkban még a színekkel, mesterségekkel, az időjárásban bekövetkezett változásokról, és természetesen a hóvirágról is szereztek ismereteket a gyerekek. Sok időt töltünk az udvaron, szabad levegőn. Élményszerző sétákon vesznek részt óvodásaink, ezzel is biztosítva a folyamatos ismeretszerzést, tapasztalatgyűjtést.

Köszönjük a szülők együttműködését!

Sásastó Úti Óvoda Közössége

GALÉRIA