Üdvözöljük óvodánk weboldalán!

Decemberi ,,fényben, ünneplőben” a Sásastó Úti Óvoda

,,Én kis morzsa, gyenge rózsa
Nem jártam még iskolába.
Mégis tudom ezt a verset,
Kis Jézuska ma született.”

 

Ezt a hónapot a meghitt adventi készülődés és az örömteli karácsonyi ünnepek várása szőtte át. Végre december 6-a van!? Ezt a napot vártuk mi is az óvodában, hiszen ellátogatott hozzánk is a ,,jó öreg” Mikulás, zsákjában sok-sok meglepetéssel, ajándékkal. Mind a három csoport gyermekei/dolgozói pirosba öltöztek, és a megtanult verseket, dalokat bátran, örömmel előadták a Mikulásnak. Az óvodában a csoportszobák, öltözők, folyosók a gyermeki munkáktól tündököltek. Folyamatosan készültek a szebbnél-szebb alkotások: volt festés, ragasztás, nyírás, színezés, bábkészítés. A felnőttek foylamatos dekorálása meghozta a gyümölcsét, hiszen minden szülő, idelátogató csak dicsérni tudott.

 

Sokat beszélgettünk a gyerekekkel a családról, a családi fészekről, a szeretetről, a közelgő ünnepről. A sok hiányzás ellenére jól sikerült az ünnepi kis műsorunk, a barkács délutánon sok szülő tisztelt meg bennünket, és öröm volt nézni, ahogy gyermekeikkel lázasan, jókedvűen készítették el a karácsonyi díszeket. A nap lezárásaként az SZSZ tagok által vásárolt játékokat vihették haza a gyermekek. Köszönjük! A szeretetasztalunk roskadásig meg volt rakva. Köszönjük ezt a sok felajánlást a szülőktől!

Ebben az évben sem maradt el a cipősdoboz akció. A nagyok az intézményi karácsonyi ünnepségen vehették át, a kisebbek pedig az óvodában kapták meg. Örömmel vettük, hogy 9 család részesült egy kis élelmiszer adományban is. Köszönjük a Baptista Szeretetszolgálat Alapítványának!

A szülők meglepődve, de annál nagyobb örömmel vették át.

 

Lassan elcsendesült óvodánk, a fények kialudtak, és mindenki az otthon melegében várta az ünnepeket.

 

,,Adjon Isten füvet, fát,

Tele pincét, kamrát,

Sok örömet e házban,

Boldogságot hazánkban!”

 

A Sásastó Úti Óvoda dolgozói boldog új évet kívánnak minden óvodásnak és szülőnek!

GALÉRIA