Üdvözöljük óvodánk weboldalán!

December a Sásastó Úti Óvodában

"Fehér karácsony, hóban mosdasz,
Ünnepi tisztán nálunk alhatsz..."

December első hetében mindhárom csoportunk készült a nagyszakállú Télapó érkezésére. A csoportszobák és öltözők ünnepi díszt kaptak, és gyermekmunkák, alkotások is kerültek a falra. Végre elérkezett a várva várt esemény! A Mikulás minden kisgyereknek hozott csomagot, akik csillogó szemekkel, örömmel készültek kis műsorral a kedves Télapónak, majd izgatottan fedezték fel az ajándékba kapott új játékokat is.

Ezen a héten nagycsoportosaink a NABOK Kossuth Lajos Általános Iskola szervezésében megrendezésre került Mikulás Kupán vettek részt, ahol szoros versenyben a második helyen végeztek.

Minden csoportunkban megrendezésre került a meghitt, családi karácsonyi készülődés, ahol a gyerekek szüleikkel közösen készítettek csodálatos alkotásokat, majd barkácsolás után a gyerekek előadását könnyezhették végig a szülők. A kiscsoportosok pingvintánca a Déli sarkra repítette a nézőket, a középsős gyerekek a Suszter manói című mesét adták elő, a nagycsoportosok pedig egy pici pitypangnak meséltek a tél örömeiről, a karácsony csodájáról. Nagyon bensőséges és meghitt volt mindhárom csoport karácsonyi hangolódása.

A szünet előtt óvodánkat meglátogatta a NABOK Kossuth Lajos Általános Iskola 4.a osztálya Szanyi Anett és Szabó - Kovács Lilla pedagógusok vezetésével, és egy táncot adtak elő gyermekeinknek, majd közös táncolásra hívtak bennünket, így együtt ropta kicsi - nagy, felnőtt - gyermek egyaránt. Nagyon jól éreztük magunkat az iskolásokkal, és tanítóikkal!

Középsőseink különös élményben részesültek: meglepetés forrócsoki-partyt tartottak a szünet előtti utolsó napokban. Volt itt pillecukor, csokiszórás, tejszínhab, mi szem-szájnak ingere  

December 19-én közös ünneplésre gyűltünk össze a Rendezvénytéren, ahol a Baptista Intézmények Adventi Ünnepségén óvodásaink ajándék cipősdobozt vehettek át. Nagy volt az öröm! Csodálatos dolgokat rejtett a sok gyönyörűen becsomagolt doboz, boldogságot hozott a gyerekek arcára.

A szünet előtti utolsó hétre sajnos nagyon sok hiányzó lett a kicsiknél és a nagyoknál is, így az utolsó napokat családias hangulatban töltöttük. Bár az ünnepek már elteltek, mindenkinek kívánunk sikerekben, egészségben gazdag boldog újévet!

A Sásastó Úti Óvoda dolgozói

 

GALÉRIA