Üdvözöljük óvodánk weboldalán!

Beköszöntött a november a Sásastó Úti Óvodába

"Ősz apóka előveszi
Festővásznát, ecsetét,
Színesíti a lombokat,
Ebben leli a kedvét."

"Szelek fújdogálnak,
Esők permeteznek,
Peregnek a levelek,
Tócsán vitorláznak."

A novemberi hónap is sok meglepetéssel, megtapasztalásokkal, alkotó kedvvel, kíváncsi tekintettel, sok-sok játékkal telt el.

Az első héten mindhárom csoportban libás téma volt. Számos tevékenység valósult meg, és a gyerekek megismerkedhettek első sorban a „Márton legendájával”. Voltak itt népi, dalos játékok, játékos utánzómozgások, matematikai ismeretek bővítése, és sok - sok kézműves tevékenység. A hetet „libabál” koronázta meg, és természetesen nem maradhatott el a lilahagymás libazsíros kenyér sem. Mint köztudott, „Aki Márton napon libát nem eszik, egész éven át éhezik!”

16-án a nagycsoportosok szüleinek szülői értekezlet volt, ahol a tanító nénik a Kossuth Lajos Általános Iskolából tájékoztatót tartottak, és természetesen a nagycsoportos óvónénik is tájékoztatták a szülőket a felmerülő kérdésekre válaszolva.

A nagyok lelkesen készültek, próbáltak ebben a hónapban, hiszen felkérték őket a Baptista Művészeti Napok rendezvényén való szereplésre. Balla Anna, Andrási Tímea és Gönczi Edit óvó nénik tanították be a gyerekeket. Nagyon szép, színvonalas műsort láthattunk tőlük. Előadásuk a Sebő Ferenc által megzenésített Weöres Sándor versek zenéire készült. A közönség nagy tapssal és gratulációval jutalmazta a fellépőket. Köszönjük Nektek!

Óvodásaink megismerkedtek, elmélyedtek a háziállatok, erdei állatok, testünk, érzékszerveink, egészség - betegség témákban is.

Számoljuk a napokat, mert nagyon várjuk már a Mikulás bácsit. Folyamatosan dekoráljuk a folyosót, csoportszobát, és a családokban is meggyújtásra került az első gyertya az adventi koszorún.

A fogadó órák folyamatosan zajlanak a szülőkkel előre egyeztetett időpontokban az előírásoknak megfelelően.

Óvodánkban rendszeresen tartanak angol és tehetségműhely foglalkozásokat az óvoda pedagógusai. Folyamatosak a játékos bibliaismeret és a hittan foglalkozások is Simon Krisztina és Liszka Noémi vezetésével. Péntek délelőttönként Rázsó Judit logopédus tornáztatja meg a gyermekek nyelvét. Heti 2 alkalommal fejlesztőpedagógusok foglalkoznak a gyerekekkel.

A hónap utolsó napja 30-a, András nap. Egy kis emlékeztető: Az András szó jelentése: férfias, ékes. Az adventi időszak ezzel a nappal kezdődik, elcsendesítette az embereket egészen karácsonyig. Népi hiedelem szerint ez termőnap volt.

Sásastó Úti Óvoda közössége

 

GALÉRIA