Üdvözöljük óvodánk weboldalán!

Áprilisi boldog napok a Sásastó Úti Óvodában

Április - Szent György hava, tavaszhó, szelek hava. E sorokat olvasva tényleg volt részünk ezekben: hó, szél stb.

Április első napjaiban mind a három csoportunkban a gyerekek és a szülők nagy örömére ismét barkácsdélelőttünk volt. Közös készülődés a húsvétra, locsolkodás, tojáskeresés és természetesen az ünnepi megterített asztal sem maradhatott el. Meglepetésünkre a locsolkodó fiúk az anyukáktól is kaptak tojást, nem csak a szép ruhába felöltözött lányoktól. A mozgalmas és tartalmas délelőttünk mindenki számára élményt nyújtott. Köszönjük a részvételt!

A könyvtár által szervezett szavalóversenyen ebben az évben is 5 gyermekünk vett részt, nagyon szép eredménnyel: Agonás Hanna, Béres András, Béres Boglárka, Borúzs Flóra és Papp Luca. Büszkék vagyunk rátok! Ketten különdíjasok lettek: Papp Luca és Béres András. Köszönjük a szülőknek a felkészítést!

A csoportokban hétről hétre különböző témákban mélyedtek el a gyerekek. Bővültek ismereteik, sok - sok élményszerző sétával fűszerezve ismerkedtek a visszatért gólyákkal. Az óvoda épülete folyamatosan szépült az elkészült gyermekmunkákkal. Minden gyermek szívesen dolgozott, munkálkodott, mozgott a sok - sok felajánlott tevékenység közben. Élvezettel utánozták a különböző madarak, mezei állatok mozgását.

Mindenki örömére „Glóbi” a kis földgolyó segítségével sok mindent megtudtak a gyerekek a Földünkről, és azt is, hogy csak ők vigyázhatnak rá. Glóbi egész héten mesélt nekik, és közben festéssel, színezéssel, ragasztással készültek a szebbnél szebb alkotások. Lezárásként a Föld világnapja alkalmából virágba borult óvodánk, hiszen szülői felajánlásokból a gyerekek virágot ültettek ezen a délelőttön. Köszönjük szépen a szülőknek a sok szép, színes palántákat!

A hónap végén mindhárom csoportban megvolt a szülői értekezlet. Köszönjük a szülőknek az aktív részvételt!

Mivel rohamosan közelít a május, így már az utolsó héten lázas munkába kezdtek kicsik és nagyok. Vers, dal, ajándékkészítés, dekorálás, meglepetés, hiszen közeledik a legszebb vasárnap - Anyák napja!

 

Sásastó Úti Óvoda közössége

GALÉRIA