Üdvözöljük óvodánk weboldalán!

Április a Sásastó Úti Óvodában

„Bolondos egy hónap
április hónapja,
hol kalap a fején,
hol báránybőr sapka.”

(Kányádi Sándor)

A tavaszi szünet utáni viszontlátást már mindenki nagyon várta, kicsik és nagyok egyaránt. Kipihenten, és sok húsvéti élménnyel feltöltődve találkoztunk újra mindenki örömére.

A csoportokban hétről hétre különböző témákban mélyedtek el a gyerekek. Bővültek ismereteik, sok - sok élményszerző sétával fűszerezve ismerkedtek a visszatért gólyákkal. Az óvoda épülete folyamatosan szépült az elkészült munkákkal. Minden gyermek szívesen dolgozott, munkálkodott, mozgott a felajánlott tevékenységek közben. Élvezettel utánozták a különböző madarak, mezei állatok mozgását.

A legkisebbek háziállatokat néztek Szűcs Gábor jóvoltából, aki szívesen mutatta meg az állatait, és beszélt róluk. Köszönjük szépen a lehetőséget!

A hónap bővelkedett változatos időjárási elemekben, de a középsőseink – kihasználva a legjobb alkalmat- egy fantasztikus gyalogtúrára mentek a Sárga-gáthoz. Nagyon erős kis csapat, hisz a közel 5 km-es túra után még volt erejük szaladgálni is az óvodába visszatérés után.

Nagycsoportosaink házi szavalóversenyt rendeztek, melyen a csoportból kilencen vettek részt. A gyerekek rendkívül szorgalmasan tanulták meg a saját maguk által kiválasztott verset, és bátran mondták el társaiknak.

A Városi Könyvtár által szervezett szavalóversenyen ebben az évben is 6 gyermekünk vett részt, nagyon szép eredménnyel: Bereczki Dorka, Béres András, Farkas Ruben középső csoportosok, Kardos Natasa, Kovács Zoé, Szoboszlai Kamilla Anna nagycsoportos gyerekek. Büszkék vagyunk Rátok! Köszönjük a szülőknek a felkészítést!

Nagycsoportosaink a Vidám, tavaszi népi játékok című előadásukkal felléptek a III. Nagykun Huszártalálkozón, mely április 20-án került megrendezésre a Horváth Tanyán. Nagyon szépen köszönjük a kedves Szülők támogatását, hogy felöltöztették és összekészítették a gyerekeket a fellépésre, és hogy „ránk” áldozták a hétvégéjüket! Hálásak vagyunk!

Mindenki örömére "Glóbi" a kis földgolyó segítségével sok mindent megtudtak a gyerekek a Földünkről, és azt is, hogy csak ők vigyázhatnak rá. Glóbi egész héten mesélt nekik, és közben festéssel, színezéssel, ragasztással készültek a szebbnél szebb alkotások. Lezárásként a Föld világnapja alkalmából virágba borult óvodánk, hiszen szülői felajánlásokból a gyerekek virágot ültettek a héten – ahogy az időjárás engedte. Köszönjük szépen a szülőknek a sok szép, színes palántákat!

A hónap végén mindhárom csoportban megvolt a szülői értekezlet. Köszönjük a szülőknek az aktív részvételt!

Mivel rohamosan közelít a május, így már az utolsó héten lázas munkába kezdtek kicsik és nagyok. Vers, dal, ajándékkészítés, dekorálás, meglepetés, hiszen közeledik a legszebb vasárnap - Anyák napja!

 

Sásastó Úti Óvoda közössége

GALÉRIA