Üdvözöljük óvodánk weboldalán!

Szeptember a Pitypangban

Beköszöntött a szeptember, újra benépesedett a Pitypang Óvoda. Gyerekzsivaj töltötte meg a pitypangos rétet. Izgatottan készülődött minden felnőtt a gyerekek fogadására. A legkisebbeket a Süni csoportba várták izgatottan, nagy szeretettel, ahová 22 kispajtás jár. Folyamatos, fokozatos beszoktatás zajlik a befogadási időszakban. A pedagógusok a gyerekek és a családok egyéni szükségleteihez igazítják a befogadás ütemezését. Minden segítséget megadva a szülőknek az esetleges bizonytalanságokkal, problémákkal, aggodalmakkal kapcsolatban. Ismerkednek a legkisebbek egymással, a saját és társaik jelével, a felnőttekkel, a csoport szokás és szabályrendszerével. A szülőtől történő leválást segítik az otthonról hozott plüssök, alvókák, a cumi. Ezek mind-mind egy darabka otthon, melyek segítik a gyerekek beilleszkedését, biztonságérzetük kialakulását. Az ölbéli játékok megalapozzák a gyerek-felnőtt kapcsolatot, a bizalom kialakulását.

 A Maci csoportosok immár középsősök lettek. 25 kismackó kezdett a csoportban. Egy gyermek érkezett másik óvodából. Nagy volt az öröm, a boldogság gyereknek felnőttnek egyaránt, hogy újra együtt lehetnek. A mobilitás hete jegyében együtt fedezték fel a város közösségi tereit. Elsétáltak az Erzsébet ligetbe, ahol versenyeztek a futókörön. Játszottak a Süsü játszótéren. Az ősz kincsei folyamatos elfoglaltságot nyújtanak a gyerekeknek. Nemcsak a barkácsoláshoz nyújtanak alapanyagot, hanem a tevékenységek gazdagításához is kitűnően illenek.
A Katica csoportos gyerekek nagycsoportosok lettek. 22 gyermek kezdte meg a nagycsoportos életet. Boldogan fogadták újra egymást. A Katica csoportba négy új kispajtás érkezett, kettő másik óvodából. Igyekeztünk szeptemberben kihasználni a négyévszakos udvar nyújtotta lehetőségeket. Boldogan foglalták vissza a nagyok a homokozót, a hintát, a mászókát. Ellátogattak az Erzsébet ligetbe, megfigyelve az évszak változását, az ősz jegyeit, gyűjtögetve a természet kincseit.

GALÉRIA