Üdvözöljük óvodánk weboldalán!

Szeptember a Pitypangban

Beköszöntött a szeptember, a Pitypang Óvoda dolgozói izgatottan és kíváncsisággal telve várták régi és új óvodásaikat egyaránt.

A Gomba csoportban 25 nagycsoportos, a Maci csoportban 9 kiscsoportos és 13 középsős, a Katica csoportban pedig 13 kiscsoportos és 10 középsős korú kisgyermek kezdhette meg az új nevelési évet.

Izgultunk kicsit, hiszen a járvány miatt életbe lépett higiéniai és biztonsági protokoll felülírta a jól bevált beszoktatási tervet. A szülői értekezletek is új keretek között: az udvaron zajlottak.

Reggelente az érkező szülők csak a bejárati ajtóig kísérhetik gyermekeiket, itt veszik át az ajtóhoz beosztott felnőttek. A délutáni hazabocsájtás is hasonló menetrend szerint zajlik.

Az elmúlt hónap  tapasztalatai pozitívak voltak,a gyerekek rugalmasan alkalmazkodtak az új rendszerhez,a befogadási időszak gördülékenyen,meghitt,szeretetteljes légkörben zajlott. Ezúton szeretnénk megköszönni a szülőknek a szabályok betartását és a mindennapokon tanúsított  türelmet , hisz az új helyzet próbatétel gyermeknek , felnőttnek egyaránt.

A Gombában is izgalmasan indult a szeptember, hiszen három csoportból szerveződött az új Gomba csoport. Mind a gyerekek mind a felnőttek a közös programok alkalmával azon munkálkodnak , hogy minél hamarabb igazi  csapattá kovácsolódjanak .

A szabad mozgást, felhőtlen kikapcsolódást segíti elő a megújuló udvar. Az egyik betonnal borított udvarrész gumitégla borítást kapott,készül a műfű és gumitégla borítás a mászókák alatt .A gyerekek izgatottan figyelik az eseményeket és várják hogy birtokba vegyék az új „ játszóteret”.

GALÉRIA