Üdvözöljük óvodánk weboldalán!

Október a Pitypangban

Gyönyörű színekkel érkezett az október, sok-sok beszélgetés, séta témáját biztosítva ezzel. Szebbnél szebb falevelekből születtek az alkotások, gyűjthettük a gesztenyét, makkot.

Szeretetteljes befogadási időszakot tudhatnak maguk mögött a Maci csoportba járó kis bocsok. Mindenki megérkezett a csoportba.

Az állatok világnapja jelent meg minden csoport tevékenységeiben október elején.

Az Országos Könyvtári Napok rendezvényei során a nagycsoportos gyerekek a Vigadóban jártak egy interaktív előadáson. Balla Piroska óvodapedagógus interaktív előadásával varázsolta el a gyerekeket ezen a mesés délelőttön.

A NABOK szervezésében került sor ismét a VI. Bibliai Történet- és Zsoltármondó Találkozóra városunk kulturális épületében, a Vigadóban. Óvodánkat Balla Adelina és Uzorás Dániel Gomba csoportos gyerekek képviselték.

A már hagyományos „Őszi kavalkád” elnevezésű rendezvényre is ebben a hónapban került sor. Ezen a délelőttön a családtagok is bejöhettek egy „csapatépítő” délelőttre. Együtt játszhattak a gyerekek, szülők, nagyszülők, testvérek, óvónénik, dajkanénik. Lehetett tököt taligázni, célba dobni, diót törni, tököt faragni, kukoricát morzsolni. Ismét kinyitott a Pitypang büfé. Pónitaxi járt az Ifjúság utcában, amire az ovi előtt lehetett felszállni. A hét folyamán a szőlő préselés rejtelmeibe is bepillanthattak a gyerekek, megkóstolhatták a mustot is. Köszönet a szülőknek a sok-sok segítségért, mellyel hozzájárultak a nap, az egész témahét lebonyolításához.

Minden csoportban megkezdődtek a logopédiai fejlesztések, melyet Rázsó Judit, intézményünk logopédusa tart.

Beindult a „Bütykölde” Saci nénivel, és a játékos angol Timi nénivel.

GALÉRIA